UPDATE #NOW

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η σορός της εγκύου - Τη σκότωσε ο σύντροφός της


JTeam

8 Ιανουαρίου 2024

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η σορός της εγκύου - Τη σκότωσε ο σύντροφός της
Eurokinissi
Άλλη μία λιγότερη

Η Γεωργία Μουράτη εξαφανίστηκε την Πρωτοχρονιά, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα, η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατό της – η σορός της βρέθηκε σε ένα χωράφι στην Χαλκιδική.

Η Γεωργία βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ ήταν μητέρα ενός 13χρονου παιδιού. Για την υπόθεση έχει προσαχθεί ο σύντροφός της και ακόμη ένα άτομο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φίλος του συντρόφου της γυναίκας ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά της σορού της 41χρονης εγκύου στη Χαλκιδική έγινε με μπαούλο. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στα ίχνη του φίλου του συντρόφου της γυναίκας από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη της Γεωργίας χάθηκαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της, ο σύντροφός της επικοινώνησε με τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ισχυρίστηκε στις Αρχές πως του είχε στείλει και μηνύματα, πριν χαθεί –αυτά φαίνεται να τον πρόδωσαν, καθώς το περιβάλλον της επέμενε ότι τόσο το ύφος, όσο κι ο τρόπος σύνταξης του μηνύματος, δεν τη θύμιζαν σε τίποτα.

«Καλημέρα αγάπη μου… Έφτασα σπίτι, οπότε θα τα πούμε μετά. Να ξέρεις πως ξέρω ότι δε δουλεύεις πλέον λόγω του ψέματος που σου ζήτησα να πεις για να είμαστε παρέα. Θέλω να σου πω κάτι: σου πήρα λεφτά από το συρτάρι… Ξέρω ότι τα χρειάζεσαι, αλλά είναι ανάγκη. Θα σου πω από κοντά. Μη μου θυμώσεις σε παρακαλώ πολύ… Σε αγαπάω», έγραφε.

Συγγενείς του θύματος τόνιζαν ότι δεν θα έπαιρνε ποτέ τα χρήματα, ωστόσο.

Υπενθυμίζεται πως ο σύντροφος της Γεωργίας είχε καταγγείλει πως σε χρόνο μεταγενέστερο της επιτόπιας αστυνομικής έρευνας παραβιάστηκε το σπίτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν το προηγούμενο 24ωρο επέστρεψε στο σπίτι (παρουσία δικηγόρου και δύο αστυνομικών) για να πάρει κάποια πράγματα -που ενδεχομένως να συνδέονται με την έρευνα- διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, το ίδιο και οι μπαλκονόπορτες, ενώ έλειπαν κάποια αντικείμενα και άλλα είχαν αλλάξει θέση.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο άνδρας είπε ότι «μετά την έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες Αρχές, η αστυνομία αφού κλείδωσε και ασφάλισε ουσιαστικά το σπίτι για να μού το παραδώσει, μετά από λίγη ώρα μού παρέδωσε τα κλειδιά, κατόπιν εντολής του διοικητή του ΑΤ Καλαμαριάς».

«Δεν γύρισα στο σπίτι την Πέμπτη και την Παρασκευή, γιατί έτσι όπως το έχει αφήσει η αστυνομία είναι λίγο δύσκολο να κατοικηθεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του συντρόφου της 41χρονης ξεκαθάρισε ότι «ο λόγος της πρόσληψής μου είναι συμβουλευτικός σε σχέση με τα δικαιώματα που έχει ο άνθρωπος αυτός, αλλά και με την έρευνα, η οποία γίνεται για την ανακάλυψη της συντρόφου του, το οποίο είναι το κύριο για τον ίδιο». «Δεν είναι κατηγορούμενος, δεν είναι καν ύποπτος», δήλωσε επίσης.