UPDATE #NOW

Κίνα: Επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού με 100% θνησιμότητα σε ποντίκια


JTeam

17 Ιανουαρίου 2024

Κίνα: Επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού με 100% θνησιμότητα σε ποντίκια
Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού. Είχε 100% θνησιμότητα σε ποντίκια.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, Κινέζοι επιστήμονες έχουν διεξάγει πειράματα με ένα μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού που είναι 100% θανατηφόρο σε ποντίκια, παρά τις ανησυχίες ότι μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να πυροδοτήσει άλλη μια πανδημία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail επιστήμονες στο Πεκίνο - οι οποίοι συνδέονται με τον κινεζικό στρατό - κλωνοποίησαν έναν ιό τύπου Covid που βρέθηκε σε παγκολίνους, γνωστό ως GX_P2V και τον χρησιμοποίησαν για να μολύνουν ποντίκια. Να σημειωθεί ότι τα ποντίκια του πειράματος, κατά τις ίδιες πηγές, είχαν μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ανθρώπους.

Κάθε τρωκτικό που μολύνθηκε από το παθογόνο στέλεχος του ιού, πέθαινε μέσα σε οκτώ ημέρες, κάτι που οι ερευνητές περιέγραψαν ως «παραδόξως» γρήγορο.

Κίνα: Τα ευρήματα

Η επιστημονική ομάδα εξεπλάγη επίσης όταν εντόπισε υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου στον εγκέφαλο και τα μάτια των ποντικιών. Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μια επιστημονική εργασία που δεν έχει δημοσιευθεί, οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι το εύρημα «υπογραμμίζει τον κίνδυνο διάχυσης του GX_P2V στους ανθρώπους».

Ο καθηγητής Francois Balloux, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες με έδρα το University College του Λονδίνου, τόνισε ότι «είναι μια απαίσια μελέτη, επιστημονικά εντελώς άσκοπη».

Με πληροφορίες από Reader.gr