UPDATE #NOW

Δίδυμες που χωρίστηκαν στη γέννα και πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες, επανενώθηκαν χάρη στο TikTok


JTeam

27 Ιανουαρίου 2024

Δίδυμες που χωρίστηκαν στη γέννα και πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες, επανενώθηκαν χάρη στο TikTok
Instagram
Η απίστευτη ιστορία τους

Για αυτές τις δίδυμες από τη Γεωργία συζητάει τώρα όλος ο πλανήτης. Τη συγκινητική τους ιστορία έφερε στο φως το βρετανικό BBC. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι δυο αδελφές γεννήθηκαν πανομοιότυπα δίδυμες, αλλά μετά τη γέννα, πωλήθηκαν σε ξεχωριστές οικογένειες. Σήμερα, μετά απο χρόνια, ξαναβρέθηκαν, μέσα από το TikTok και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί τη ζωή που τους στέρησαν.

H Έϊμι και η Άμο δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις. Απλά συγκαταλέγονται και αυτές στα χιλιάδες «κλεμμένα μωρά» της Γεωργίας -εκλάπησαν από τουλάχιστον 20 νοσοκομεία της χώρας.

Οι δυο τους ταξίδεψαν στη Γερμανία για να συναντήσουν την βιολογική τους μητέρα. Λίγο μετά βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τραγική αλήθεια, πως δηλαδή δεν συνέβη το ίδιο μόνο σε αυτές. Ακολουθεί η ιστορία τους.

Πως άρχισαν όλα

Η Έιμι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της νονάς της κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και παρακολουθούσε το Georgia’s Got Talent, είδε ένα κοριτσάκι που της διαγωνιζόταν και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Δεν της έμοιαζε απλά, αλλά ήταν ίδια με αυτήν.

Το είπε στην οικογένειά της, αλλά η απάντηση της μητέρας της ήταν: «Όλοι έχουν έναν σωσία». Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο να τρυπάει το φρύδι της. Αυτό το είδε ένα αγόρι, φίλος της Άνο και της το έδειξε. Και εκείνη έπαθε σοκ με τη σειρά της, αφού ήταν σαν να κοιταζόταν στον καθρέφτη.

Προσπάθησε να την εντοπίσει, αλλά μάταια. Τότε αποφάσισε να το μοιραστεί σε μια ομάδα στα social media, ζητώντας βοήθεια. Κάποιος που γνώριζε την Έιμι τους έφερε σε επαφή. Εκείνη αμέσως κατάλαβε ότι ήταν το κοριτσάκι που είχε δει πριν χρόνια στο Georgia’s Got Talent.

Της έστειλε αμέσως... «Τόσο καιρό σε έψαχνα», για να λάβει την απάντηση: «Κι εγώ».

Οι επόμενες ημέρες και τα κοινά στοιχεία

Κατόπιν άρχισαν να συζητάνε όλη μέρα, ανακαλύπτοντας πολλά ίδια πράγματα. Και οι δύο γεννήθηκαν στο μαιευτήριο Kirtskhi -δεν υπάρχει πλέον- στη δυτική Γεωργία, αλλά, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά γέννησής τους, τα γενέθλιά τους είχαν διαφορά δύο εβδομάδων.

Αν και αρχικά πίστεψαν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι αδερφές και συγκεκριμένα δίδυμες, παρατηρήσουν πολλές ομοιότητες.

Τους άρεσε η ίδια μουσική, ο χορός και είχαν το ίδιο χτένισμα. Επίσης και οι δυο είχαν δυσπλασία, μια γενετική ασθένεια.

Η πρώτη συνάντηση των κοριτσιών

Όταν οι δυο τους βρέθηκαν από κοντά, όλα πήραν το δρόμο τους. «Ήταν σαν να κοιτάζομαι σε έναν καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, ακριβώς η ίδια φωνή. Είμαι εκείνη και αυτή είμαι εγώ» περιγράφει η Έιμι, ενώ η Άνο συμπληρώνει: «Δεν μου αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά την αγκάλιασα».

Αμέσως μετά μίλησαν στις οικογένειές τους και έμαθαν πως είχαν υιοθετηθεί, χωριστά, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002.

Οι μητέρες τους πλήρωσαν πολλά χρήματα για να τις αποκτήσουν στο προσωπικό του μαιευτηρίου, επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έκαναν κάτι παράνομο.

Ο δρόμος προς τους βιολογικούς γονείς

Μετά από σκέψη τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να βρουν τους βιολογικούς τους τονείς. Η Έιμι μοιράστηκε σε μια σχετική ομάδα στο facebook την ιστορία τους και σύντομα έλαβε μια απάντηση από μια νεαρή γυναίκα στη Γερμανία.

Σύφωνα με αυτήν η μητέρα της είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο Μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρά το γεγονός πως της είπαν ότι πέθαναν, είχε κάποιες αμφιβολίες.

Μετά από εξετάσεις DNA κατέληξαν στο ότι ήταν αδερφή τους και πήραν το δρόμο για την Γερμανία. Εκεί συνάντησαν τη βιολογική τους μητέρα, Άζα, η οποία τους είπε ότι μετά τον τοκετό αρρώστησε και έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε της είπαν πως τα παιδιά είχαν πεθάνει.

Σήμερα, αν και πια τα κορίτσια επικοινωνούν με την βιολογική μητέρα τους, δεν έχουν όμως στενές σχέσεις.