UPDATE #NOW

To Samsung Galaxy S24 Ultra δείχνει τι γίνεται όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη συναντά τα smartphones


Στεφανία Παπαδημητρίου

14 Φεβρουαρίου 2024

To Samsung Galaxy S24 Ultra δείχνει τι γίνεται όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη συναντά τα smartphones
Όμορφο, λειτουργικό, έξυπνο και με τέλεια κάμερα. Θέλεις κάτι άλλο;

Όσο κι αν προσπαθώ να μην το παραδέχομαι, το πρώτο πράγμα που κάνω όταν πιάνω στα χέρια μου ένα κινητό, είναι να ανοίγω την κάμερα. Είμαι πάντα περίεργη και κάθε, μα κάθε φορά, βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου για το πόσο καλά θα φαίνονται στις σέλφι οι λεπτές γραμμές έκφρασης στο πρόσωπό μου. Ε, όταν δοκίμασα το Samsung Galaxy S24 Ultra, τα είδα όλα –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καταρχάς, το Samung Galaxy S24 Ultra σου δείχνει τι γίνεται από άποψη Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορείς ακόμη και να συμπληρώσεις τμήματα του φόντου με χρήση ΑΙ –όντως. Όταν μία εικόνα είναι στραβή, το ΑΙ θα γεμίσει τα περιγράμματα. Όταν ένα άτομο ή ένα αντικείμενο χρειάζεται να μετακινηθεί ελαφρά για να βρίσκεται στην τέλεια θέση, το AI σου επιτρέπει να προσαρμόσεις τη θέση του και δημιουργεί ένα τέλεια αναμεμειγμένο φόντο στο αρχικό σημείο. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται AI για να ενισχυθεί μια εικόνα, ένα υδατογράφημα εμφανίζεται στην εικόνα και στα μεταδεδομένα και, αν ένα βίντεο γεμάτο δράση πρέπει να επιβραδυνθεί, το νέο Instant Slow-mo μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα καρέ με βάση τις κινήσεις για να επιβραδύνει ομαλά τις στιγμές δράσης, για μια πιο λεπτομερή εμφάνιση.

Για να είσαι σίγουρος πως οι εικόνες είναι πάντα εντυπωσιακές, το Super HDR προσφέρει ρεαλιστικές προεπισκοπήσεις. Κι ενώ μια βασική δυνατότητα του τηλεφώνου είναι να απαθανατίζει στιγμές, το να μπορείς να τις μοιράζεσαι με το ιντερνετικό σου κοινό είναι εξίσου σημαντικό. Οι εφαρμογές social media, λοιπόν, αξιοποιούν το σύστημα κάμερας με τεχνολογία Al του Galaxy. Οι λειτουργίες της κάμερας Premium της σειράς Galaxy S ενσωματώνονται τώρα απευθείας με apps για κινητές συσκευές, όπως το Instagram, σε HDR. Κι όταν αποφασίσεις να βρεις μια εικόνα στη Συλλογή φωτογραφιών ή στα social media, οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε Super HDR, για πιο ζωντανό εύρος φωτεινότητας, χρώματος και αντίθεσης, αναλύοντας το επισημασμένο τμήμα των εικόνων.

Για το κομμάτι των νυχτερινών λήψεων, τώρα, με τις αναβαθμισμένες δυνατότητες Nightography, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν με το Galaxy S24 Space Zoom είναι εκπληκτικές, σε διάφορες συνθήκες, ακόμα και όταν γίνεται ζουμ. Μπορείς να «αιχμαλωτίσεις» περισσότερο φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με τον μεγαλύτερο αριθμό pixel του Galaxy S24 Ultra, τώρα 1,4 um, που είναι 60% μεγαλύτερο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το θάμπωμα μειώνεται στο Galaxy S24 Ultra με ευρύτερες γωνίες οπτικού σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και βελτιωμένη αντιστάθμιση κουνήματος. Κατά την εγγραφή βίντεο, τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω κάμερα είναι εξοπλισμένες με αποκλειστικό ISP Block για μείωση θορύβου και το Galaxy S24 αναλύει τις πληροφορίες γυροσκοπίου, για να διακρίνει μεταξύ της κίνησης του βίντεο και του θέματος. Αυτό επιτρέπει την αποτελεσματική αφαίρεση του θορύβου και βοηθά στη δημιουργία καθαρών βίντεο στο σκοτάδι, ακόμη και από μακριά.

Κι έχεις και τη δυνατότητα «Circle to Search». «Τι είναι αυτό;», θα αναρωτιέσαι. Είναι μια λειτουργία στο Galaxy S24 που σου επιτρέπει να αναζητάς αυτόματα λεπτομέρειες σχετικά με μια εικόνα ή κείμενο, σχεδιάζοντας μια απλή κίνηση με το S Pen ή το δάχτυλό σου. Είδες ένα πουλόβερ που σου άρεσε; Το φωτογραφίζεις, το κυκλώνεις και, αν είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ, όχι απλώς βλέπεις παρόμοια αποτελέσματα για να το πάρεις, αλλά το βλέπεις και σε άλλα χρώματα.

Το AI δεν σταματά εκεί

Το Galaxy S24 διαμορφώνει την επικοινωνία, καταργώντας ορισμένα γλωσσικά εμπόδια. Για παράδειγμα, για μια συνομιλία στις υποστηριζόμενες γλώσσες (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά) με κάποιο συνάδελφο από το εξωτερικό, ή για μια κράτηση σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια διακοπών σε άλλη χώρα. Με το Live Translate, μπορείτε να λάβετε μετάφραση μίας υποστηριζόμενης γλώσσας (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά), ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο σε πραγματικό χρόνο εντός της εφαρμογής. Δεν απαιτούνται εφαρμογές τρίτων για την εν λόγω λειτουργία.

Με το Interpreter, οι ζωντανές συνομιλίες των υποστηριζόμενων γλωσσών (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά) μπορούν να μεταφραστούν άμεσα σε προβολή διαχωρισμένης οθόνης, ώστε οι συνομιλητές, που στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο, να μπορούν να διαβάσουν τη μετάφραση όσων έχει πει το άλλο άτομο. Λειτουργεί ακόμη και χωρίς δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Για μηνύματα και άλλες εφαρμογές, το Chat Assist μπορεί να βελτιστοποιήσει τον τόνο της συνομιλίας στις υποστηριζόμενες γλώσσες (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά), προτείνοντας μία εναλλακτική διατύπωση σε διαφορετικό τόνο, για να διασφαλίσει ότι η επικοινωνία ακούγεται όπως αρμόζει: για παράδειγμα ένα ευγενικό μήνυμα σε έναν συνάδελφο ή μια σύντομη και «πιασάρικη» φράση στα social media . Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο Samsung μπορεί να μεταφράζει μηνύματα, email και άλλα κείμενα σε πραγματικό χρόνο σε υποστηριζόμενες 13 γλώσσες (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά) .

Η οργάνωση γίνεται ευκολότερη με το Note Assist σε υποστηριζόμενες γλώσσες (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά) στο Samsung Notes, το οποίο περιλαμβάνει τις περιλήψεις κειμένων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, τη δημιουργία προτύπων που βελτιστοποιούν τις σημειώσεις με προκατασκευασμένες μορφές και τη δημιουργία εξωφύλλου για να είναι εύκολο να εντοπιστούν σημειώσεις με μια σύντομη προεπισκόπηση. Για φωνητικές εγγραφές (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά), ακόμη και όταν υπάρχουν πολλοί ομιλητές, το Transcript Assist χρησιμοποιεί τεχνολογία Al και Speech-to-Text για την απομαγνητοφώνηση, τη σύνοψη και τη μετάφραση των εγγραφών στις υποστηριζόμενες γλώσσες. Εξαιρετικό, αν είσαι δημοσιογράφος.

Το κομψό design

Κάτι ακόμη που δεν αρνήθηκα ποτέ, είναι ότι συχνά (δυστυχώς ή ευτυχώς) κρίνω ένα βιβλίο από το εξώφυλλο και ένα κινητό από την εμφάνισή του. Σταυρώστε με.

To Samsung S24 Ultra είναι πανέμορφο, λεπτό και φλατ. Είναι επίπεδο και ανθεκτικό. Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται πλέον και κατασκευασμένο από τιτάνιο για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές και χτυπήματα.

Για το Gaming

H εμπειρία του gaming στο Galaxy είναι πιο ισχυρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα Galaxy S smartphones, χάρη στις βελτιώσεις της συσκευής και του λογισμικού. Όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S24 διαθέτουν ένα καλύτερο σύστημα θερμικού ελέγχου, με μέγιστο 1,9 φορές μεγαλύτερο vapor chamber , βελτιώνοντας τη θερμοκρασία της επιφάνειας της συσκευής, ενώ, παράλληλα, μεγιστοποιείται και η σταθερότητα στην ισχύ απόδοσης. Η ανίχνευση ηλιακών ακτίνων επιτρέπει την προβολή ακόμα πιο αληθοφανών γραφικών με αναβαθμισμένο εφέ σκιάς και αντανάκλασης. Και μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους συνεργάτες παιχνιδιών στον κλάδο, το Galaxy S24 επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν δημοφιλή παγκόσμια παιχνίδια για κινητές συσκευές.

Τα οπτικά στοιχεία είναι πιο ζωντανά και απολαυστικά στην πιο φωτεινή οθόνη Galaxy που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα. Το Galaxy S24 φτάνει τα 2.600 nit μέγιστης φωτεινότητας και προσφέρει υπέροχη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους με το Vision Booster.

Jenny.Gr

Στην οθόνη, το Corning® Gorilla® Armor στο Galaxy S24 Ultra έχει βελτιωθεί, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, και μεταμορφωθεί οπτικά σε μοριακό επίπεδο, βελτιώνοντας - σε σχέση με τα προηγούμενα Galaxy S smartphones - την αντοχή κατά 50% και καθιστώντας το τέσσερις φορές πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Προσφέρει σημαντικά μειωμένη αντανάκλαση έως και 75% σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού, εξασφαλίζοντας μια ομαλή και άνετη εμπειρία θέασης.

Το Galaxy S24 Ultra έχει μια πιο επίπεδη οθόνη 6,8 ιντσών, βελτιστοποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές Galaxy S, όχι μόνο στην προβολή, αλλά και στην παραγωγικότητα.

Εντωμεταξύ, μένεις και ήσυχος για τα προσωπικά σου δεδομένα

Με την εγγύηση του Samsung Knox, την πλατφόρμα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων του Galaxy, το Galaxy S24 διασφαλίζει τις ευαίσθητες πληροφορίες και προστατεύει από πιθανά τρωτά σημεία με end-to-end ασφαλές υλικό, ανιχνεύει απειλές σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει συλλογική προστασία.

Η δέσμευση της Samsung να σου παρέχει επιλογές και τον έλεγχο της συσκευής σου συνεχίζεται και στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Με το Galaxy S24 έχεις πλήρη έλεγχο του πόσο επιτρέπεις στα δεδομένα τους να βελτιώσουν την εμπειρία της χρήσης AI, μέσω των ρυθμίσεων Advanced Intelligence που μπορούν να απενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων στις λειτουργίες που χρησιμοποιούν AI.

Το όραμα του Knox Matrix για ένα ασφαλές, συνδεδεμένο και χωρίς κωδικούς πρόσβασης μέλλον είναι τώρα εξελιγμένο, σε σχέση με τα προηγούμενα Galaxy S smartphones, με κλειδιά πρόσβασης. Τα κλειδιά πρόσβασης επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε εγγεγραμμένους ιστότοπους και εφαρμογές σε όλες τις αξιόπιστες συσκευές σου, μέσω ψηφιακών διαπιστευτηρίων, συμβάλλοντας στην προστασία από επιθέσεις phishing. Η βελτιωμένη προστασία δεδομένων, σε σχέση με τα προηγούμενα Galaxy S smartphones, προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όταν δημιουργείς αντίγραφα ασφαλείας, συγχρονίζεις ή επαναφέρεις τα δεδομένα σου χρησιμοποιώντας το Samsung Cloud, επιτρέποντάς σου να συνδεθείς με άλλες συμβατές συσκευές, ενώ οι τελευταίες παραμένουν συγχρονισμένες και ασφαλείς. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μπορούν να κρυπτογραφηθούν ή να αποκρυπτογραφηθούν μόνο στις συσκευές σου, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να τα δει παρά μόνο εσύ, ακόμα κι αν ένας διακομιστής παραβιαστεί ή κλαπούν τα στοιχεία του λογαριασμού. Και αν χαθεί η πρόσβαση σε μια αξιόπιστη συσκευή, ένας κωδικός ανάκτησης μπορεί να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων. Επιπλέον, το Galaxy S24 προστατεύεται με την εκτεταμένη λίστα καινοτόμων λειτουργιών ασφάλειας και απορρήτου της Samsung, όπως το Knox Vault, τον Πίνακα ελέγχου ασφαλείας και απορρήτου, το Auto Blocker, το Secure Wi-Fi, το Private Share, το Maintenance Mode και άλλα.

Όλα, με γνώμονα τη βιωσιότητα

Με το Galaxy S24 αυξάνεται η ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευές, με την εφαρμογή ανακυκλωμένων πλαστικών, γυαλιού και αλουμινίου σε εσωτερικά και εξωτερικά εξαρτήματα . Επίσης, με αυτές τις προσπάθειες η εταιρεία κάνει άλλο ένα βήμα. Για πρώτη φορά, το Galaxy S24 διαθέτει εξαρτήματα κατασκευασμένα με ανακυκλωμένο κοβάλτιο και στοιχεία σπάνιων γαιών . Στο Galaxy S24 Ultra, χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία και 100% ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών ενσωματώθηκαν στα ηχεία .

Το Galaxy S24 είναι, επίσης, η πρώτη σειρά Galaxy S που σχεδιάστηκε με ανακυκλωμένο χάλυβα και θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU). Το Galaxy S24 Ultra διαθέτει τουλάχιστον 40% ανακυκλωμένο χάλυβα στα ηχεία και τουλάχιστον 10% ανακυκλωμένο TPU πριν από την κατανάλωση στα πλαϊνά πλήκτρα και τα πλήκτρα έντασης ήχου. Επιπλέον, κάθε Galaxy S24 έρχεται σε κουτί συσκευασίας κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

Τέλος, το Galaxy S24 έχει πιστοποίηση UL ECOLOGO® και το αποτύπωμα άνθρακα του έχει μετρηθεί και επαληθευτεί από το The Carbon Trust.

TAGS