UPDATE #NOW

Η Ζιζέλ Πελικό καταθέτει στο δικαστήριο: Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις; Πώς μπόρεσες να φέρνεις αγνώστους στην κρεβατοκάμαρά μας;


JTeam

23 Οκτωβρίου 2024

Ζιζέλ Πελικό δίκη
Unsplash
«Ένας βιαστής δεν είναι μόνο κάποιος που συναντάς σε ένα σκοτεινό πάρκινγκ αργά το βράδυ. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην οικογένειά σου, ανάμεσα σε φίλους»

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω πως αυτός ο άνθρωπος που ήταν ο τέλειος άντρας μπόρεσε να το κάνει αυτό. Μπόρεσε να καταστρέψει τη ζωή μου». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της Ζιζέλ Πελικό, που σήμερα (23/10) κλήθηκε να μιλήσει για δεύτερη φορά στο δικαστήριο για τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα για το τέρας-πρώην σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, και τους δεκάδες άντρες που την κακοποίησαν σεξουαλικά ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη με χάπια.

Η Πελικό είπε πριν ανέβει στο εδώλιο, πως θέλει να απευθυνθεί στον πρώην σύζυγό της αποκαλώντας τον «Ντομινίκ», χωρίς να έχει καμία οπτική επαφή μαζί του. «Τόσες φορές, είπα στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω δίπλα μου», είπε, τονίζοντας πως τόσα χρόνια αυτός ο άντρας που ήταν στο πλευρό της θεωρούσε ότι της στάθηκε όταν νόμιζε πως ήταν άρρωστη. «Με πήγε σε νευρολόγο, όταν ανησυχούσα. Ήρθε μαζί μου και στον γυναικολόγο. Για εμένα, ήταν κάποιος που εμπιστευόμουν πλήρως».

Η Ζιζέλ Πελικό πίστευε πως θα περνούσε όλη τη ζωή της δίπλα σε αυτόν τον άντρα. Και αυτός ο άντρας την κατέστρεψε. «Είχαμε 50 χρόνια κοινής ζωής. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια. Ήσουν ένας επιμελής πατέρας, ήσουν παρών, ένας ευγενικός άνθρωπος εμπιστοσύνης. Μοιραστήκαμε τα γέλια και τις λύπες μας. Μοιραστήκαμε τις δύσκολες στιγμές, τις διακοπές μας, τα γενέθλιά μας, τα Χριστούγεννα. Για τέσσερα χρόνια προετοιμαζόμουν για αυτήν τη δίκη και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Πώς ανατράπηκε η ζωή μου; Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο; Πώς μπόρεσες να με προδώσεις σε αυτό το βαθμό; Να φέρνεις αγνώστους στην κρεβατοκάμαρά μας; Για μένα αυτή η προδοσία είναι ανυπολόγιστη», είπε η Ζιζέλ Πελικό.

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει ο κόσμος να μάθει τον ορισμό του βιασμού

«Δεν αισθάνομαι υπεύθυνη για τίποτα. Σήμερα, πάνω από όλα, είμαι θύμα», συνέχισε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της στο δικαστήριο. «Ένας βιαστής δεν είναι μόνο κάποιος που συναντάς σε ένα σκοτεινό πάρκινγκ αργά το βράδυ. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην οικογένειά σου, ανάμεσα σε φίλους». «Πρέπει να προχωρήσουμε ως κοινωνία σχετικά με το τι είναι βιασμός. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τον ορισμό του βιασμού», συνέχισε η Ζιζέλ και απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες-θύματα βιασμού: «Θέλω όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά να πουν: "Αφού το έκανε η κυρία Πελικό, μπορούμε και εμείς να το κάνουμε"». H Ζιζέλ Πελικό πιστεύει πως δεν είναι γενναία. «Είναι αλήθεια ότι ακούω πολλές γυναίκες και άντρες να μου λένε "είσαι πολύ γενναία". Τους λέω ότι δεν είναι γενναιότητα, είναι θέληση και αποφασιστικότητα να αλλάξει η κοινωνία».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντομινίκ Πελικό, στην τελευταία κατάθεσή του στο δικαστήριο, παραδέχτηκε ότι για 10 χρόνια νάρκωνε, κακοποιούσε και καλούσε άγνωστους άντρες στο σπίτι τους να ασελγήσουν στο κορμί της γυναίκας του. «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος». «Αποδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους. Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα», είχε δηλώσει.