UPDATE WHAT'S NEW

Το Kitchen Lab εκπέμπει sauce για την Τσικνοπέμπτη!


3 Μαρτίου 2016

calendar-main-akis-petretzikis-sauce.jpg

Δείτε την υπέροχη Romesco, από τις πιο γνωστές Καταλανικές συνταγές της οποίας η γλυκύτητα συνδυάζεται τέλεια με γέυσεις φαγητών όπως το κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμαράκι και τα ορτύκια.

Η Βραζιλιάνικη Molho Campanha συνοδεύει μπριζόλες και φιλέτα αλλά μία εξίσου ωραία ιδέα είναι να τη συνοδέψετε με καλαμπόκι ψητό και σάλτσα.

Στα Κανάρια Νησιά συναντάμε τη Green Mojo, η οποία ταιριάζει με ψάρι ή κρέας , είναι συνηθισμένο να τη σερβίρουν με πατάτες baby μαζί με τη φλούδα τους!

Μία άλλη σως είναι η Sriracha, η οποία είναι τσίλι σως και προέρχεται από την Ταϊλάνδη και ταιριάζει με τα γνωστά σε όλους μας κεφτεδάκια!

Ποιος είπε ότι οι bbq σως υπάρχουν μόνο στο Texas ή στην Αυστραλία? Αυτή η Korean style bbq sauce είναι πράγματι αυθεντική και μεταδίδει τέλεια τη γεύση της στο χοιρινό σε δευτερόλεπτα!

Αν πάλι ψάχνετε μία σως για να ταιριάξει απόλυτα με τις μπριζόλες σας τότε διαλέξτε να φτιάξετε Chimichurri. Τη συναντάμε στην Αργεντινή και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το κρέας!

Μία σως που συναντάμε στην Ινδονησία, η Bumbu Kacang, περιέχει διάφορα λαχανικά κομμένα , είναι ελαφρώς πικάντικη και ο καλύτερος συνδυασμός είναι το κοτόπουλο!!!

Και....για το τέλος άφησα την Apple Sauce η οποία είναι πολύ διαδεδομένη στην Αγγλία, σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αμερική... Ταιριάζει με χοιρινή πανσέτα και με πατάτες!

Εμπνευστείτε και μαγειρέψτε...

Καλή σας επιτυχία!!!