UPDATE WHAT'S NEW

Το Εvian® αλλάζει την προσέγγιση του προς το πλαστικό, με στόχο να αναδεχθεί σε μια 100% κυκλική μάρκα (circular brand) έως το 2025


4 Απριλίου 2018

77777777.jpg

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από πρωτοποριακές συνεργασίες του Evian με σκοπό τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας του, την επιτάχυνση πρωτοβουλιών σχετικά με την ανακύκλωση και την αναζήτηση μηδενικών αποβλήτων πλαστικού.

Το Evian καλεί σε συνεργασία όλες τις βιομηχανίες, και όχι μόνο, με στόχο μια βιώσιμη, υψηλής κλίμακας αλλαγή στον τρόπο που παράγουμε, χρησιμοποιούμε και επαναχρησιμοποιούμε πλαστικά.

Το Evian ανακοινώνει ότι θα παράγει όλες τις πλαστικές συσκευασίες του από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό έως το 2025, μια κίνηση που σηματοδοτεί την «κυκλική προσέγγιση» που ακολουθεί η μάρκα όσον αφορά στη χρήση πλαστικού, το οποίο παραμένει εντός της οικονομίας και εκτός της φύσης.

Μέσα από στενή συνεργασία με το Ίδρυμα «Ellen MacArthur Foundation» προκειμένου να διαμορφώσει αυτή την πορεία, το Evian μετακινείται από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο, όπου όλες οι φιάλες θα παράγονται εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμο πλαστικό. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει δυνατή η εξέλιξη του πλαστικού από ένα πιθανό απόβλητο σε έναν πολύτιμο πόρο.

Το Evian σχεδιάζει να πετύχει αυτό το στόχο μέσα από πρωτοποριακές συνεργασίες με σκοπό τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας του, την επιτάχυνση πρωτοβουλιών σχετικά με την ανακύκλωση και την αναζήτηση μηδενικών αποβλήτων πλαστικού.

Επανασχεδιασμός συσκευασίας

Σήμερα, όλες οι φιάλες Evian σχεδιάζονται με τη λογική της κυκλικότητας που σημαίνει ότι είναι 100% ανακυκλώσιμες και περιέχουν κατά μέσο όρο 25% ανακυκλώσιμο πλαστικό (rPET) σε όλο το φάσμα των προϊόντων του.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για το 2025, το Evian συνάπτει συνεργασίες με καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης της Loop Industries. H Loop Industries έχει αναπτύξει μια τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα ενός συνεχόμενου κυκλώματος για ανακύκλωση μεγάλης κλίμακας, μετατρέποντας κάθε είδους πλαστικού απόβλητου PET σε υψηλής ποιότητας πλαστικό σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές του Evian.

Επιτάχυνση πρωτοβουλιών ανακύκλωσης

Το Evian συνεργάζεται σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο με κυβερνήσεις, βιομηχανίες ανακύκλωσης, όπως η Veolia, και καταναλωτές στις αγορές όπου δραστηριοποιείται με σκοπό την αύξηση των ρυθμών συλλογής και ανακύκλωσης των αποβλήτων από πλαστικές συσκευασίες.

Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να αναγνωρίζει και να υποστηρίζει λύσεις ανακύκλωσης ώστε να διασφαλίσει ότι οι φιάλες του ανακυκλώνονται σωστά, μειώνοντας την κτήση των πλαστικών πρωτογενούς παραγωγής και δημιουργώντας παράλληλα αξιόπιστες προμήθειες ανακυκλωμένου πλαστικού.

Το Evian προτίθεται να αξιοποιήσει τη φωνή του παγκοσμίως, με στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς του καταναλωτή σχετικά με τα απόβλητα πλαστικών και την ανακύκλωση.

Η πρωτοβουλία του Evian #herothezero θα κινητοποιήσει την ενημέρωση σχετικά με την ανάγκη για αλλαγή στις αρχές του 2018, μεγαλώνοντας τη γνώση του καταναλωτικού κοινού για το μοντέλο της κυκλικότητας και αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με τη χρήση πλαστικού και τα απόβλητά του. Για να ενισχύσει αυτή την πρωτοβουλία, το Evian θα δημιουργήσει επίσης εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την πλατφόρμα του Vice Impact.

Αναζητώντας μηδενικά απόβλητα πλαστικών φιαλών

Από το 2009 και μέσω του Οργανισμού «Danone Ecosystem Fund», η Danone υποστηρίζει τη συλλογή μακροπρόθεσμων τοπικών πρωτοβουλιών με θετικές κοινωνικές, περιβαλλοντολογικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις από μηχανήματα αυτόματης αντίστροφης πώλησης μέχρι ολοκληρωμένα (inclusive) προγράμματα ανακύκλωσης. Το Evian επιδιώκει να μειώσει ακόμα περισσότερο το ποσό των πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον. Για να το πετύχει, θα συμμετέχει μέσω της μητρικής εταιρίας Danone, σε μια ερευνητική αποστολή μαζί με το Ocean Cleanup, ένα ολλανδικό μη κερδοσκοπικό start up, το οποίο έχει αναπτύξει κλιμακούμενες προηγμένες τεχνολογίες που βοηθούν στην απαλλαγή των ωκεανών από τα πλαστικά.

Η Patricia Oliva, Global Brand Director του Evian, δήλωσε: “Με βάση το πρωτοποριακό του πνεύμα και την μακρόχρονη δέσμευση του για βιωσιμότητα, το Evian πρόκειται να οδηγήσει τη σημαντική αυτή αλλαγή στρατηγικής που θα θέσει το κρίσιμο ζήτημα του πλαστικού. Επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ως παγκόσμιο brand ώστε να λάβουμε ηγετική θέση, να οδηγήσουμε σε συνεργασίες στον κλάδο της βιομηχανίας και όλοι μαζί, να μεταμορφώσουμε την προσέγγιση μας προς το πλαστικό. Δεσμευόμαστε να μετακινήσουμε τη νοοτροπία της σημερινής γενιάς από το “μπορούμε” στο “κάνουμε”.

Καλώντας για συνεργασία

Για να καταφέρει αυτή τη σημαντική αλλαγή στρατηγικής που απαιτείται σήμερα και γνωρίζοντας ότι από μόνο του δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, το Evian, καλεί σε συνεργασία βιομηχανίες και λοιπούς φορείς ώστε να επιτύχουν μια βιώσιμη, μεγάλης κλίμακος αλλαγή στη χρήση πλαστικού και διαχείρισης αποβλήτων. Έτσι, το Evian συνεργάζεται με το Mission 2020 για να εμπνεύσει και άλλους σε αυτό το κίνημα κατά τη διάρκεια του World Economic Forum στο Davos και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις το 2018.

Η Christiana Figueres, σύνεδρος του Mission 2020 και πρώην Executive Secretary στο Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές, είναι σίγουρη ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος. Όπως δήλωσε η ίδια, “για πρώτη φορά στα χρονικά είμαστε η γενιά που διαθέτει τη γνώση και την τεχνολογία να σταματήσει την άνοδο στην υπερθέρμανση του πλανήτη (global temperatures), όμως πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Τα brands κάνουν τολμηρά βήματα, όπως το Evian που θα βοηθήσει να κάνουμε τη διαφορά”.