UPDATE WHAT'S NEW

H Fyffes γιόρτασε τα 130α της γενέθλια στον κόσμο των επιχειρήσεων


23 Σεπτεμβρίου 2018

horis_titlo.jpg

Βιωσιμότητα μέσω εταιρικής σχέσης και  καινοτομίας: 130 χρόνια της Fyffes

 

ΔΟΥΒΛIΝΟ, Ιρλανδία, Σεπτέμβριος 2018. Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μπανανών της Ευρώπης και ηγέτης στην  εμπορία  βιολογικών και Fairtrade μπανανών σηματοδοτεί την 130η επέτειό του αυτό το μήνα. Με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 1,2 δις €, η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο στέλνει παντού  70 εκατομμύρια κιβώτια μπανάνες κάθε χρόνο, καθώς και πεπόνια, ανανάδες,  μανιτάρια και πολλά άλλα. Με μακροχρόνιες και καλά εδραιωμένες εταιρικές σχέσεις στις τροπικές περιοχές  με την Sumitomo, ως ένα συναρπαστικό νέο επιχειρηματικό εταίρο με αποτελεσματικές υποδομές στην ωρίμανση και διανομή, η εταιρεία αισθάνεται καλά τοποθετημένη για να μπορέσει να διαθέσει υπεύθυνα υψηλής ποιότητας και προέλευσης φρούτα για τις επόμενες γενιές.

Ορόσημο για το δίκαιο εμπόριο. Η επέτειος της Fyffes.

«Με τη σήμανση των 130 χρόνων στην επιχείρηση μπανάνας, ρίχνουμε τα φώτα της δημοσιότητας στις γενιές των υπέροχων ανθρώπων και  συνεργατών που συνέβαλαν στην επιτυχία μας τα χρόνια αυτά – και σ’ εκείνους που θα συνεχίσουν καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός», δήλωσε ο David McCann, Πρόεδρος των Fyffes , σχετικά με την επέτειο.

 Αυτό που ξεκίνησε σαν μια ιστορία αγάπης πριν από  130 χρόνια εξακολουθεί να καθοδηγείται από το πάθος – αν και στις μέρες μας είναι για λόγους βιωσιμότητας και  ποιότητας. Το 1888, ο Edward Wathen Fyffe πήρε την αγαπημένη του σύζυγο στις Καναρίους Νήσους για να αναρρώσει από φυματίωση. Ευτυχώς η Ida έκανε μια πλήρη αποκατάσταση και ενόσω την φρόντιζε, τα εξωτικά κίτρινα φρούτα που καλλιεργούνταν τοπικά κίνησαν την περιέργεια του Edward  τόσο πολύ  ώστε στη συνέχεια ορκίστηκε να βρεί έναν τρόπο να τα μεταφέρει στο Λονδίνο. Υπήρχαν πολλά προβλήματα να ξεπεραστούν, αλλά το έκανε πράξη μέσα από την αποφασιστικότητα και την καινοτομία. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, θα είναι 130 χρόνια από τότε που οι πρώτες μπανάνες πουλήθηκαν στο Covent Garden του Λονδίνου.

Αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα έχει εμπνεύσει μια σειρά ρηξικέλευθων επιχειρηματιών να αναπτύξουν μια μοναδική υποδομή που στηρίχτηκε στην εταιρική σχέση και την καινοτομία. Η Fyffes δεν ήταν μόνο η πρώτη μάρκα φρούτων στον κόσμο, ήταν επίσης η  πρώτη για την υποστήριξη του  δίκαιου εμπορίου μπανανών και είναι τώρα στην Ευρώπη ο κορυφαίος προμηθευτής Fairtrade μπανανών. Οι εμπορικές σχέσεις μας με τις ομάδες καλλιεργητών σε πολλές περιπτώσεις πηγαίνει πίσω πέντε δεκαετίες και η συνεργασία με την κοινότητα είναι προς αμοιβαίο όφελος. Από λύσεις στέγασης μεγάλης κλίμακας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Κολομβία και ένα σχέδιο αναδάσωσης στην Κόστα Ρίκα, μέχρι μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης πλαστικών σε συνεργασία με ένα σχολείο στη Μπελίζ, η εστίαση είναι στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τον εμπλουτισμό τής ζωής των ανθρώπων.