UPDATE WHAT'S NEW

Επιστροφή στο φως της ζωής: Το Million Chances από τον Schwarzkopf στηρίζει το Σύλλογο «Επιστρέφω»


2 Νοεμβρίου 2018

photo-1508474722893-c3ccb8918d39.jpg

O Schwarzkopf, στο πλαίσιο του προγράμματος Million Chances για την ενδυνάμωση γυναικών με στόχο να διεκδικούν ευκαιρίες για κάτι καλύτερο ακόμα και όταν φαίνεται ότι αυτές δεν υπάρχουν, υποστηρίζει το έργο του Συλλόγου «Επιστρέφω» για την παροχή ενημέρωσης και υποστήριξης σε πάσχουσες από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ). Το Million Chances από τον Schwarzkopf και ο Σύλλογος «Επιστρέφω», ετοίμασαν με ιδιαίτερο σεβασμό και ευαισθησία, μια digital καμπάνια με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα (δείτε το video εδώ). Κοινός στόχος τους είναι η ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) που πλήττουν κυρίως τις γυναίκες.

Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ), όπως η Ψυχογενής Ανορεξία, η Ψυχογενής Βουλιμία και η Επεισοδιακή Πολυφαγία αποτελούν σοβαρές ψυχικές νόσους οι οποίες πλήττουν κατά κύριο λόγο τον γυναικείο πληθυσμό (σε ποσοστό 92%). Ο Σύλλογος «Επιστρέφω» ιδρύθηκε το 2015 από γονείς και φίλους πασχόντων από ΔΠΤ και με πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας ΔΠΤ του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη. Το έργο του Συλλόγου αφορά στην παροχή βοήθειας και κάθε είδους υποστήριξης σε άτομα που πάσχουν από ΔΠΤ καθώς και στις οικογένειές τους. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 80 οικογένειες στρέφονται στο Σύλλογο «Επιστρέφω» για οικογενειακές και ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες, αλλά και υποστηρικτικές ομάδες γονέων.

Ο Γιώργος Τσουνάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel Hellas ανέφερε σχετικά: «Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Million Chances, έχει ενεργοποιηθεί από το 2016 με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει συμβάλλει σημαντικά στις ζωές εκατοντάδων γυναικών. Μέσα από την στήριξή μας προς το Σύλλογο «Επιστρέφω», στόχος μας είναι να προάγουμε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, οι οποίες συνεχίζουν να ταλανίζουν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες. Το Million Chances αποτελεί μετουσίωση της ελπίδας προς κάθε γυναίκα, για να διεκδικήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Μένοντας πιστοί στις εταιρικές αξίες μας αλλά και στην υπόσχεσή μας να υποστηρίζουμε ενεργά όλα αυτά τα όνειρα, συνεχίζουμε την προσφορά μας προς την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Επιστρέφω», Έφη Γλύνη, σημείωσε: «Πολλές οικογένειες και κυρίως γυναίκες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Μετά τους πρώτους φόβους, τις ενοχές και την άρνηση της πάθησης, έρχεται η επιθυμία για το δρόμο της επιστροφής. Και αυτό είναι και το έργο του Συλλόγου: η επιθυμία να οδηγήσουμε όσους πάσχουν από τις διαταραχές αυτές, πίσω στο φως της ζωής. Σε συνεργασία με τον Schwarzkopf στοχεύουμε να μιλήσουμε ανοιχτά, χωρίς ταμπού για τη μεγάλη σημασία της ενημέρωσης αλλά και της ευαισθητοποίησης».