UPDATE WHAT'S NEW

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7/11/18


5 Νοεμβρίου 2018

kevin-liang-683790-unsplash.jpg

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, τα οφέλη για το μωρό σας, οι προκλήσεις αλλά και οι σωστοί «σύμμαχοι» για το όμορφο «ταξίδι» του θηλασμού.

Από τη Philips Avent

Το «ταξίδι» της μητρότητας ξεκινάει για μία γυναίκα, τη στιγμή που ανακαλύπτει πως είναι έγκυος και αντιλαμβάνεται πως θα είναι μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες στη ζωή της. Πέρα όμως από τον ενθουσιασμό και την αγωνία της καινούριας ζωής που θα φέρει στον κόσμο, η Philips Avent γνωρίζει πως μία νέα μαμά θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, καθώς μπαίνει σε αυτόν τον νέο ρόλο.

Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει μία νέα μητέρα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να ταΐσει το μωρό της και είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι ο θηλασμός είναι ζωτικής σημασίας για το υγιές ξεκίνημα των παιδιών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στις μητέρες να ξεκινούν τον θηλασμό μέσα σε 1 ώρα μετά τον τοκετό και να συνεχίζουν αποκλειστικά για 6 μήνες, ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία του μωρού τους. Παρόλα αυτά, μόνο τα 2/5 των βρεφών παγκοσμίως θηλάζουν και τους πρώτους 6 μήνες. Έρευνες δείχνουν ότι το 60% των γυναικών διακόπτουν νωρίτερα τον θηλασμό, ενώ θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν. Οι λόγοι είναι περίπλοκοι και συχνά οφείλονται στο ότι οι μαμάδες δε λαμβάνουν τη σωστή ενημέρωση και βοήθεια από τους Επαγγελματίες Υγείας (Μαία, Σύμβουλο θηλασμού, Παιδίατρο), οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις και προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις σε κάθε γυναίκα.

Οι πρώτες 1.000 μέρες

Οι πρώτες 1.000 μέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι πιο σημαντικές για τη σωστή τους ανάπτυξη και γι’ αυτό, στόχος της Philips Avent είναι να στηρίξει τους γονείς και τα παιδιά σε κάθε τους βήμα. Σε αυτή την κατεύθυνση, το 2010 η Philips Avent σε συνεργασία με το University of Leeds School of Healthcare, πραγματοποίησε την πρώτη έρευνα με τεχνολογία υπέρηχου, ώστε να απεικονίσει και να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο ένα μωρό θηλάζει. Το 2013 επανέλαβε την έρευνα μέσω τρισδιάστατης τεχνολογίας υπερήχου για τον θηλασμό και το 2017 ανακάλυψε διάφορα μοτίβα για την περισταλτική κίνηση του θηλασμού[1].

Ένα από τα βασικά πορίσματα της έρευνας ήταν ότι ο μηχανισμός «ρουφάω – καταπίνω – αναπνέω», επιτρέπει στα μωρά να απολαμβάνουν ένα φυσικό και ομαλό θηλασμό.

Η Philips Avent αξιοποιώντας όλα τα πορίσματα και την τεχνογνωσία από τις εκτεταμένες μελέτες και δοκιμές που έχει διεξάγει, σε συνεργασία με ένα μεγάλο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, διαθέτει προϊόντα για τον θηλασμό και αξεσουάρ για τη φροντίδα του στήθους, σχεδιασμένα ώστε να βοηθούν τις μητέρες να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε πρόκληση συναντήσουν.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, η Philips Avent υποστηρίζει πάντα τις μητέρες στις ανάγκες τους σχετικά με το θηλασμό. Για τη φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, ανανεώνει τη δέσμευσή της για να βοηθήσει περισσότερες μητέρες να νιώσουν αυτοπεποίθηση σε αυτό το «ταξίδι», έτσι ώστε να πετύχουν τον στόχο του αποκλειστικού θηλασμού για τους πρώτους έξι μήνες.


[1] The fundamental biomechanical requirements needed for an effective feed in infants. Lagarde M. 2017.