UPDATE WHAT'S NEW

Οι παραδοσιακοί ξενώνες  VASILIKATA αντιπροσωπεύουν την πολυτέλεια που συνδυάζεται με την απλότητα της ζωής ενός ορεινού Κρητικού χωριού


7 Οκτωβρίου 2019

Οι παραδοσιακοί ξενώνες  VASILIKATA αντιπροσωπεύουν την πολυτέλεια που συνδυάζεται με την απλότητα της ζωής ενός ορεινού Κρητικού χωριού

Κάθε ξενώνας έχει μια ιστορία, μια διαφορετική ομορφιά , μια ξεχωριστή διακόσμηση. Μικρά και μεγάλα σπίτια, που βρίσκονται κρυμμένα και διάσπαρτα στα σοκάκια του Αγίου Κωνσταντίνου στο πανέμορφο Οροπέδιο Λασιθίου σε υψόμετρο 850 μ. Ένας τόπος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι ξενώνες πήραν το όνομα τους από τον Φραντζέσκο ΜΠΑΣΙΛΙΚΆΤΑ, ο οποίος υπήρξε ένας φημισμένος Ιταλός χαρτογράφος και στρατιωτικός μηχανικός και έζησε κατά το 17ο αιώνα υπηρετώντας τα συμφέροντα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας. ήταν ο πρώτος που χαρτογράφησε όλη την Κρήτη και φυσικά τοποθέτησε το Οροπέδιο Λασιθίου στο χάρτη.

Φτάνοντας στον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου θα σας καλωσορίσει η οικοδέσποινα Αλίκη Διαλυνά και θα σας εκπλήξει ευχάριστα με ένα δροσερό φρουτοχυμό ή ένα σπιτικό τσάι του βουνού κρύο ή ζεστό και εννοείται μια ρακί, στον ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο reception and more.

Διαλεκτά ντόπια προϊόντα με Κρητικές νότες σας περιμένουν σε κάθε σας γευστική αναζήτηση ξεκινώντας από το πρωινό. Ακολουθώντας τις εποχές θα απολαύσετε ότι ποιο φρέσκο, θρεπτικό και υγιεινό παράγει η Λασιθιώτικη γη.

Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε από την ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορείτε να συμμετέχετε γιατί τα ΒΑΣΙΛΙΚΑΤΑ μπορούν να γίνουν προορισμός αλλά και αφετηρία, καθώς απέχουν μόλις 20χλ από την κοντινότερη παραλία.


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.vasilikata.gr
E –MAIL [email protected]
fb vasilikata
instagram Vasilikata guesthouses
ΤΗΛ 2844031147
6977248456
Δ/ΝΣΗ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, 72052, ΚΡΗΤΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΝΑ