UPDATE WHAT'S NEW

Πρώτο μέλημά μας είναι οι μέλισσες


19 Μαΐου 2020

Πρώτο μέλημά μας είναι οι μέλισσες

Όπως οι μέλισσες έχουν δημιουργήσει μία άρρηκτη σχέση με τα φυτά πριν από εκατομμύρια χρόνια, έτσι και η Αττική-Πίττας έχει δημιουργήσει την ίδια δυνατή σχέση με τους Έλληνες μελισσοκόμους που διαρκεί εδώ και 90 χρόνια.

Η Αττική-Πίττας που από την ίδρυσή της έχει σαν βασικό της στόχο τη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας, δημιουργεί την ενέργεια «Beecome a friend», που βάζει τη μέλισσα στο επίκεντρο και γίνεται αφορμή να γίνουμε όλοι φίλοι της. Η ενέργεια περιλαμβάνει δράσεις για το ευρύ κοινό που αφορούν στην ενημέρωση για τη σημασία της μέλισσας και των προϊόντων της. Η ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον και η βοήθειά που θα προσφέρουμε σε κάθε μικρή μέλισσα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της με ασφάλεια.

jenny.gr

Στις 20 Μάϊου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η Αττική-Πίττας με πρωταγωνιστή το μέλι Αττική γιορτάζει με τις πολύτιμες φίλες της και τις ευχαριστεί για την ζωή που χαρίζουν σε όλη την ανθρωπότητα με την επικονίαση των φυτών αλλά και με την παραγωγή των πολύτιμων προϊόντων της.

Αρκεί να γνωρίζουμε ότι:

Από τα 100 κυριότερα καλλιεργούμενα φυτά στην ΕΕ, τα 80 απαιτούν επικονίαση.

Οι μέλισσες επικονιάζουν το 60%-70% της άγριας βλάστησης.

Προσφέρουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας… το μέλι, τη γύρη, την πρόπολη και τον βασιλικό πολτό.

και για όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα χρειάζεται σκληρή δουλειά αφού:

Κάθε μέλισσα επισκέπτεται κάθε μέρα 2.000 άνθη.

Για 1 κιλό μέλι, οι μέλισσες θα διανύσουν 60.000 χλμ και θα επισκεφθούν 2.000.000 λουλούδια.

Η Αττική-Πίττας επενδύει στην ελληνική μελισσοκομία, στηρίζει τη παραγωγή ελληνικών ποιοτήτων και προωθεί με τις μάρκες της, Αττική και Φίνο, το ελληνικό μέλι σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μία αλυσίδα στήριξης των μελισσών της ελληνικής γης γιατί...ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.