Η αφίσα του 10ου Athens Open Air Film Festival

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας, θα βρίσκεται κοντά σας και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη και αδιάλειπτη υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Δηλώνουμε το ελπιδοφόρο «παρών» σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά την ακούραστη και δυναμική ομάδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την πρόεδρό του, κα Άννα Ροκοφύλλου, για την άμεση ανταπόκριση στις προτάσεις μας. Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης και της πολιτιστικής προσφοράς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας που με τόση επιτυχία πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια και προχωρούμε στη συνδιοργάνωση και των φετινών μας καλοκαιρινών δράσεων, με στόχο να προσφέρουμε την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική συντροφιά στο κοινό, φροντίζοντας για μια απολαυστική και ασφαλή κινηματογραφική εμπειρία.

Με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το δημιουργικό για την 10η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, δια χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Η αφίσα με τα δικά του λόγια:

«Από το 2010, κάθε καλοκαίρι η Αθήνα μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival.

Διανύοντας την πορεία του που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει στάση στη δική του “Λεωφόρο της Δόξας”.

Εκεί “πλέκει” έναν αστερία από ψάθα κι έτσι ο καλοκαιρινός θεσμός αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.