UPDATE WHAT'S NEW

Αυτό είναι το εργαλείο που θα κάνει το σιδέρωμα παιχνίδι


29 Οκτωβρίου 2020

Αυτό είναι το εργαλείο που θα κάνει το σιδέρωμα παιχνίδι

Όταν πλησιάζει η ώρα για σίδερο, και κυρίως όταν σκέφτεσαι πως έχουν ήδη προηγηθεί τρία πλυντήρια, το μόνο σίγουρο είναι πως κάθεσαι και κοιτάς τη στοίβα με τα ασιδέρωτα ρούχα μέχρι να εξαφανιστεί και τακτοποιηθεί ως δια μαγείας από μόνη της! Ωστόσο, τη στιγμή που σηκώνεσαι και το παίρνεις απόφαση καθώς μαγική λύση εξαφάνισης των ρούχων δεν υπάρχει, είναι σημαντικό να ξέρεις πως το σιδέρωμα μπορεί να γίνει παιχνιδάκι αρκεί να γνωρίζεις την κατάλληλη τεχνική και να έχεις το σωστό σίδερο ώστε να "φροντίζει" τα πιο ευαίσθητα υφάσματα. 

Είτε μητέρες, είτε σύντροφοι, είτε είστε γυναίκες που ζουν μόνες στο σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές φορές, η σιδερώστρα γίνεται εφιάλτης και η ορθοστασία, που συνοδεύει το σιδέρωμα δεν είναι η καλύτερη συνθήκη. Και η αλήθεια είναι πως μέσα στους δύσκολους ρυθμούς, που τρέχουμε να πάμε στη δουλειά κι έχουμε ένα σωρό έγνοιες στο κεφάλι μας, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε, είναι να το ρίξουμε στο σιδέρωμα. Επειδή όμως όλες, λατρεύουμε την αίσθηση ενός αψεγάδιαστου συνόλου, μάλλον είναι η σωστή στιγμή να μάθετε τα πιο κατάλληλα tricks και να προμηθευτείτε συσκευές που θα σας λύσουν κυριολεκτικά, τα χέρια και θα μετατρέψουν το σιδέρωμα σε μια απολαυστική διαδικασία!

Ο πρώτος «νόμος» του σιδερώματος ξεκινά ήδη από το πλυντήριο: αν τα ρούχα βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα, τότε δοκιμάζουμε να μειώσουμε τις στροφές του πλυντηρίου. Με αυτό τον τρόπο ο κάδος γυρίζει πιο αργά και τα ρούχα ταλαιπωρούνται λιγότερο στο πλύσιμο. Η αγορά ενός συστήματος σιδερώματος, είναι συχνά η επιλογή όσων ζητάμε κάτι παραπάνω από ένα απλό σίδερο ατμού, είτε γιατί ο όγκος των ασιδέρωτων έχει αυξηθεί, είτε γιατί ο διαθέσιμος χρόνος έχει μειωθεί. Κι εκεί πολύ συχνά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα σχετικά το τί τύπο συστήματος σιδερώματος θα πρέπει να επιλέξουμε, μιας και στην αγορά υπάρχουν δύο ειδών: συστήματα σιδερώματος με ενσωματωμένο μπόιλερ και αυτά χωρίς μπόιλερ.

jenny.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου εξ’ όψεως μοιάζουν τόσο ίδια και στις δύο περιπτώσεις να αναφέρονται κάποια …«bar», όμως τελικά τεχνολογικά να διαφέρουν άρδην. Το να λείπει ένα μόνο στοιχείο – στη συγκεκριμένη περίπτωση το μπόιλερ – κάνει πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Ποια είναι αυτή;

Όταν ένα σύστημα σιδερώματος λειτουργεί με μπόιλερ, είναι σαν να έχει μια μικρή ενσωματωμένη χύτρα ταχύτητος στη βάση της συσκευής. Η αντλία, τραβάει νερό από τη δεξαμενή νερού μέσα στο μπόιλερ, εκεί ζεσταίνεται το νερό, δημιουργείται ο ατμός υψηλής πίεσης, ο οποίος στη συνέχεια περνάει μέσα από το καλώδιο ατμού για να εξέλθει από τις οπές του σίδερου, για να διεισδύσει εν τέλει στο ρούχο. Όσο περισσότερα bar έχει ένα σύστημα σιδερώματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση ατμού, αλλά και η ποσότητα του συνεχόμενου ατμού που μας βοηθάει στο γρήγορο σιδέρωμα, συνεπώς και στο πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Ένα σύστημα σιδερώματος χωρίς μπόιλερ, αντλεί νερό από τη δεξαμενή νερού και μια άλλη αντλία στέλνει το νερό μέσα από το καλώδιο στην πλάκα σιδερώματος όπου εκεί ατμοποιείται.

Τεχνικά στην περίπτωση του συστήματος σιδερώματος χωρίς μπόιλερ, θα υπάρξει μια μικρή χρονοκαθυστέρηση μέχρι να ατμοποιηθεί το νερό και να εξέλθει από τις οπές του σίδερου, ενώ παράλληλα η ποσότητα του ατμού (η μέτρηση γίνεται σε g/ min) δεν μπορεί να είναι τόσο υψηλή όσο με ένα σύστημα σιδερώματος που έχει ενσωματωμένο μπόιλερ. 

Το μυστικό είναι στο βάρος της βάσης. Αν αυτό είναι ιδιαίτερα βαρύ, τότε υπάρχει μέσα ένα μπόιλερ. Κάποιοι κατασκευαστές, όπως η Tefal διευκρινίζουν αν πρόκειται για «πραγματικά» bar του ατμού ή αν είναι pump bars, δηλαδή τα bar της αντλίας, όπως στην περίπτωση του συστήματος σιδερώματος χωρίς μπόιλερ. Αν «διαβάσει» κανείς το ράφι, θα το καταλάβει και από τις ονομασίες των κωδικών, όπου πχ αυτοί που ξεκινάνε στη Tefal με GV είναι Generateurs Vapeur (δηλαδή γεννήτριες ατμού, άρα με μπόιλερ) ενώ οι κωδικοί με SV είναι Station Vapeur (δηλαδή ένα απλό σύστημα ατμού -  που δεν έχει μπόιλερ). 

jenny.gr

Αν από ένα απλό σίδερο ατμού θέλουμε να κάνουμε το βήμα και να πάμε σε σύστημα σιδερώματος, αλλά «φοβόμαστε» την νέα τεχνολογία ή αν ο όγκος σιδερώματος δεν είναι τεράστιος, και δεν συμπεριλαμβάνει συνεχώς σεντόνια ή τραπεζομάντηλα, τότε μπορούμε να επιλέξουμε την πιο οικονομική λύση ενός συστήματος σιδερώματος χωρίς μπόιλερ.

Σίγουρα όμως, τη δύναμη που έχουν τα συστήματα σιδερώματος με πλέον 8 bar και την αντίστοιχη δύναμη ατμού με 600 g/min, είναι ασυναγώνιστα ως προς την ταχύτητα σιδερώματος, ενώ έχουν συνήθως και πιο εξελιγμένο σύστημα αντιμετώπισης αλάτων. Όλα αυτά και πολλά παραπάνω προσφέρει η Tefal με την GV9591 Pro Express Ultimate, η οποία εντυπωσιάζει όχι μόνο με τον γαλλικό σχεδιασμό της, αλλά επιπλέον με το προστατευτικό κάλυμμα της συσκευής που την καθιστά μοναδική στην ελληνική αγορά.

Πολλές από εμάς σιδερώνουμε στο σαλόνι, όπου μπορούμε να βλέπουμε τηλεόραση για να περνάει η ώρα πιο ευχάριστα, ενώ παράλληλα, αφήνουμε τα ρούχα στους καναπέδες για να κρυώσουν λίγο, και να μην μπουν με «υγρασία» στη ντουλάπα. Το υπνοδωμάτιο δίνει λοιπόν, τη θέση του σε άλλα εναλλακτικά δωμάτια που κάνουν περισσότερο ευχάριστη τη διαδικασία του σιδερώματος. Ξεκινάμε λοιπόν, το σιδέρωμα με τα ρούχα που θέλουν λιγότερο σιδέρωμα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να φτάσουμε σταδιακά στα πιο απαιτητικά που θέλουν υψηλές θερμοκρασίες σιδερώματος.

Το εύκολο στη χρήση σύστημα σιδερώματος κάνει το σιδέρωμα γρηγορότερο και αποδοτικότερο, συνδυάζοντας τη νέα ισχυρή τεχνολογία μπόιλερ με τη συνεχή παραγωγή ατμού έως και 160 γρ./λεπτό, ενώ η έντονη εκτόξευση ατμού 600 γρ./λεπτό μας βοηθά να απομακρύνουμε ακόμα και τις πιο επίμονες ζάρες. Χάρη στις νέες πρακτικές και άμεσες ρυθμίσεις που βρίσκονται στη λαβή, εξοικονομούμε σίγουρα χρόνο ρυθμίζοντας τη συσκευή στη σωστή λειτουργία κάθε φορά που αλλάζουμε το είδος του υφάσματος. Το σύστημα σιδερώματος Pro Express Ultimate διαθέτει μεγάλη ποικιλία βελτιωμένων λειτουργιών και παρέχει μέγιστη αποτελεσματικότητα μέσω της πανίσχυρης πίεσης του ατμού.

Τώρα με το σύστημα σιδερώματος της Tefal υπάρχει η δυνατότητα σιδερώματος μεγαλύτερου όγκου ρούχων πιο ξεκούραστα χάρη στην περισσότερη αυτονομία που δίνει η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού 1.9 lt, αλλά και χάρη στην πιο δυνατή εκτόξευση ατμού. Διαθέτει μάλιστα την πιο εξελιγμένη τεχνολογία συλλογής αλάτων για μακροβιωσιμότητα της συσκευής αλλά και καθαρά και αλέκιαστα ρούχα από τις σταγόνες αλάτων. Ενώ με τη δυνατότητα απολύμανσης με εξάλειψη έως και 99.99% των μικροβίων, λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας (=περισσότερα Watt) του σίδερου και ταυτόχρονα του εξερχόμενου ατμού, τα ρούχα σας διατηρούνται ακόμη πιο καθαρά.

Κάντε κι εσείς, εύκολη την καθημερινότητά σας με την πιο έξυπνη αγορά!