UPDATE WHAT'S NEW

Αυξητική τάση σημειώνει η τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια- Πώς εξηγείται


1 Δεκεμβρίου 2020

Αυξητική τάση σημειώνει η τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια- Πώς εξηγείται

Η τριχόπτωση και η φαλάκρα είναι ένα φαινόμενο που ανέκαθεν προβλημάτιζε άντρες και γυναίκες. Τον τελευταίο καιρό όμως αυτός ο προβληματισμός ξεκινάει από την εφηβεία, όσον αφορά τους άνδρες, ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται τον δερματολόγο βλέποντας τα μαλλιά τους να αραιώνουν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τον Δερματολόγο Απόστολο Καραλέξη Διευθυντή της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντή της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, η ανδρογενετική αλωπεκία, έχει άμεση σχέση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Τί προκαλεί την εμφάνιση της τριχόπτωσης;

Οι βιολογικές μας λειτουργίες επηρεάζονται από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει στρες, διαταραχές ή και έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή βασισμένη στο junk food και υψηλές ταχύτητες σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. 

Όλα αυτά δείχνουν να επιταχύνουν το βιολογικό μας ρολόι με άμεσο αντίκτυπο στο τριχωτό της κεφαλής μας. Οι γυναίκες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από ποτέ μιας και σύμφωνα με μελέτες, οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τριχόπτωση σε σύγκριση με όσες δεν εργάζονται.

Ο ρόλος νοσημάτων, όπως ο θυρεοειδής και ο διαβήτης 

Πέρα από τον τρόπο ζωής, μία πιθανή αιτιολογία για την απώλεια των μαλλιών είναι νοσήματα όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος, αλλά και οι παθήσεις του θυρεοειδούς, τα οποία στην εποχή μας έχουν επίσης αυξητική τάση, καθώς και η κληρονομικότητα. Απώλεια των τριχών μπορεί να διαπιστωθεί και από έλλειψη σιδήρου ή και βιταμίνης D.

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για την θεραπεία της τριχόπτωσης που οδηγεί στη φαλάκρα. Τοπικές φαρμακευτικές αγωγές, συμπληρώματα διατροφής αλλά και τοπικές θεραπείες, όλα στον αγώνα για την μείωση της τριχόπτωσης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση όταν υπάρχει εκτεταμένη αραίωση, παραμένει η μεταμόσχευση μαλλιών

Ο Δρ. Καραλέξης, με εμπειρία 20 ετών στη μεταμόσχευση μαλλιών και γνώμονα την ηθική ακολουθεί τις πλέον καινοτόμες μεθόδους για τη μεταμόσχευση μαλλιών. Άνδρες και γυναίκες απολαμβάνουν το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά, χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια, με τη βοήθεια του ειδικού.

jenny.gr

Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

https://jenny.gr/subscribe