Διαδικτυακό μάθημα: Αναπνοή και Χαλάρωση με τη Γεωργία Αχιλλεοπούλου

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές στην καθημερινότητα μας κρατάμε ασυνείδητα την αναπνοή μας; Έχετε σκεφτεί πως το στρες συμβάλλει στην αγχώδη αναπνοή και στην άπνοια; Ένα σώμα που δεν οξυγονώνεται σωστά και είναι μυικά σφιγμένο καταλήγει να είναι ένα σώμα καταπονημένο, άκαμπτο και αδρανές.

Πώς επηρεάζεται το νευρικό μας σύστημα από την αναπνοή; 

Πώς επηρεάζεται η αναπνοή μας από ένα καταπονημένο σώμα;

Τι σήματα εκπέμπει μια γρήγορη αγχώδης αναπνοή στο σώμα και στους γύρω μας;

Πώς συμβάλλει το στρες στην αναπνοή και εν τέλη στην έκφραση μας;

Τι συμβαίνει αν δεν υπάρχει συνειδητός έλεγχος της αναπνοής μας, η στάση σώματος μας είναι κακή, και αυτή εξαρτάται από την διάθεση και την τύχη;

Στο πλαίσιο της αναπνοής και της υγείας μας, δημιούργησα το παρακάτω ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα ‘Αναπνοή και Χαλάρωση’ τη Τετάρτη 27/01 στις 21:00.
Απευθύνεται:

- σε όσους νιώθουν άγχος και δυσκολία στον ύπνο,

- έχουν αίσθημα δύσπνοιας ή δυσφορίας,
- σε όσους έχουν μυικές εντάσεις και είναι συνεχώς ‘πιασμένοι’ σε διάφορα σημεία του σώματός τους
- σε όσους χρησιμοποιούν εκτενώς τη φωνή τους,
- αλλά και σε όποιον θα ήθελε να αναπνεύσει συλλογικά με τον συνάνθρωπο του.
Μεθοδολογία:
Somatics, Αναπνευστικές ασκήσεις φωνητικής, Pranayamas.
Τρόπος συμμετοχής: Στείλτε μήνυμα στο email της εισηγήτριας [email protected]

Διάρκεια: 1:30 ώρα.

Είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους
Μέσω της σωματικής χαλάρωσης, της σωστής στάσης σώματος, της σωστής αναπνοής και εν τέλη της φωνής, καταφέρνουμε να δούμε συνειδητά τον εαυτό μας. Βρίσκουμε την πηγή του προσωπικού μας ήχου.

Αρχίζουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας, αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στο σώμα μας, μειώνουμε τις μυϊκές εντάσεις στο σώμα και τη φωνή μας, και έτσι απελευθερωνόμαστε, εκφραζόμαστε, νιώθουμε ζωντάνια, ευεξία, χαρά, αρμονία και υγεία. Ενισχύεται η
σύνδεση με τους γύρω μας, είμαστε σε αρμονία με το όλον και εκφραζόμαστε με φυσικότητα και πληρότητα!

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Γεωργία Αχιλλεοπούλου (Jo Soul) είναι Performance Voice coach, με ερευνητικές μεταπτυχιακές σπουδές (MFA Performance Training) στο University of Plymouth της Αγγλίας. Ο ερευνητικός τομέας που επικεντρώθηκε ήταν οι ψυχοφυσικές σωματικές τεχνικές συνδυασμένες με τη φωνή μέσω της αναπνοής με στόχο την ενίσχυση της αντίληψης, της συνειδητότητας και αυθεντικότητας του performer.
Από τον Ιανουάριο του 2019, διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο το μάθημα «ΣώμαΦωνή» Performance. Το μάθημα απευθύνεται σε σπουδαστές καλλιτέχνες και καθηγητές της φωνητικής μουσικής στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, καθώς και σε ηθοποιούς και γενικά σε ανθρώπους του θεάτρου. Συνεργάζεται με την ανώτερη δραματική σχολή της Τράγκα και δίνει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω στην τεχνική ¨Σώμα Φωνή¨.

Διατηρεί την ενημερωτική σελίδα στο Facebook: Jo Soul και Instagram:
Josoulperformer και την επίσημη ιστοσελίδα στο link www.josoulperformer.com με όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες.