UPDATE WHAT'S NEW

Συνεργασία κορυφής για την Ιnstitute of Life - ΙΑΣΩ που αλλάζει το τοπίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα


The Jennettes

4 Μαρτίου 2021

Συνεργασία κορυφής για την Ιnstitute of Life - ΙΑΣΩ που αλλάζει το τοπίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα

Η Louise Brown, ήταν το πρώτο μωρό στον κόσμο που γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση το 1978 στην Μεγάλη Βρετανία. Από τότε έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, καθώς το ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη γονιμότητα  έχει πια αρθεί, η ασφάλεια της συγκεκριμένης μεθόδου σύλληψης είναι εγγυημένη και η επιτυχία της αγγίζει πολύ υψηλά ποσοστά. Όλα αυτά οφείλονται στα επιτεύγματα της επιστήμης, καθώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα έχουν προχωρήσει πολύ από τότε. 

Στην Ελλάδα όλο και περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται την εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου να πετύχουν την πολυπόθητη κύηση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι καινοτόμες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται εδώ προσελκύουν ασθενείς και από χώρες του εξωτερικού. Ηγέτιδα σε αυτόν τον τομέα αναδεικνύεται η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ, που δεν σταματά την έρευνα και την αναζήτηση συνεργασιών που την πηγαίνουν πάντα ένα βήμα παραπέρα.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η νέα επιστημονική συνεργασία της Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen.

jenny.gr

Ο Dr. Jacques Cohen προέρχεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Bob Edwards, ο οποίος έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό με Εξωσωματική Γονιμοποίηση, την Louise Brown. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας σειράς εμβρυολογικών καινοτομιών και πρωτοκόλλων, που είναι πλέον κοινά στο σύγχρονο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης όπως τα καλλιεργητικά υλικά single step, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και η κρυοσυντήρηση των εμβρύων!

Η Ιnstitute of Life - ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την ομάδα του Dr. Jacques Cohen συμμετέχει σε προγράμματα που χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία που υποστηρίζει όλες τις μορφές ιατρικής, την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence).

jenny.gr

Η τεχνητή νοημοσύνη μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού θα βοηθήσει τον κλινικό ιατρό και τους εμβρυολόγους στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών.

Η συλλογή των δεδομένων αποτελεί το πρώτο βασικό στοιχείο, αλλά η αξιολόγηση και αξιοποίησή τους είναι ακόμα πιο σημαντική. Για αυτό το λόγο η Ιnstitute of Life - ΙΑΣΩ επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε δύο επίπεδα:

Το πρώτο επίπεδο αφορά το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ERICA “Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm”, το οποίο στοχεύει να βελτιώσει την διαδικασία επιλογής εμβρύων προκειμένου να επιλέξει το πιο κατάλληλο έμβρυο για εμβρυομεταφορά. Πρόκειται για ένα νέο προγνωστικό λογισμικό που ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητα τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ενώ, το δεύτερο επίπεδο αφορά ένα υπό εξέλιξη πρωτοπόρο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που εμπλέκεται για πρώτη φορά στην επιλογή του σωστού σπερματοζωαρίου προς γονιμοποίηση!

Τέλος, ο Dr. Jacques Cohen έχει δημιουργήσει το International IVF Initiative i3, μια παγκόσμια πλατφόρμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, μέλος της οποίας είναι και ο συνεργάτης μας Κλινικός Εμβρυολόγος Giles Palmer. Πρόσφατα, η Ιnstitute of Life - ΙΑΣΩ παρουσιάστηκε στην παγκόσμια κοινότητα από την πλατφόρμα i3 για το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο της Κλινικής έρευνας Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου – το οποίο προσφέρει ελπίδα σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η Institute of Life – ΙΑΣΩ πιστή στο όραμα των μετόχων – ιατρών της, έχει θέσει ως σκοπό να φέρει όλα τα ζευγάρια ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους! Με αυτό ως στόχο συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες για να τον πετύχει!