UPDATE WHAT'S NEW

Salvatore Garau: O Ιταλός καλλιτέχνης που πούλησε το "αόρατο γλυπτό" του για 15 χιλιάδες ευρώ


The Jennettes

4 Ιουνίου 2021

Salvatore Garau: O Ιταλός καλλιτέχνης που πούλησε το "αόρατο γλυπτό" του για 15 χιλιάδες ευρώ
Salvatore Garau: O Ιταλός καλλιτέχνης πούλησε το "αόρατο γλυπτό" του για 15 χιλιάδες ευρώ

H τέχνη είναι έκφραση και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει όρια όπως άλλωστε και η φαντασία του ανθρώπου. Πολλές φορές ίσως σκεφτόμαστε ότι μερικά έργα είναι υπερεκτιμημένα, τι θα λέγατε όμως αν ακούγατε ότι ένα αόρατο έργο τέχνης πουλήθηκε για 15 χιλιάδες ευρώ;

Αυτή είναι η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες αφού ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης Salvatore Garau, σύμφωνα με δημοσιεύματα κατάφερε να πουλήσει ένα από τα τελευταία του έργα που ήταν αόρατο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μπορεί το γλυπτό να μην υπάρχει στη φυσική του μορφή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με το Newsweek, δήλωσε πως «Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα και αν τον αδειάσουμε και δεν μείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ, ότι το "τίποτα" δεν έχει βάρος, ωστόσο, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, δηλαδή μέσα μας».

Η προσέγγισή του είναι ιδιαίτερη και σίγουρα το γεγονός ότι το έργο του είναι άυλο, το κάνει ακόμη μια μοναδικό. Ο αγοραστής του έργου δεν κατονομάστηκε, το γλυπτό θα πρέπει να εμφανίζεται σε έναν ανοιχτό χώρο ελεύθερων διαστάσεων 1,5Χ1,5 μέτρων. Ακόμη, ο αγοραστής όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις διαδικασίες, θα λάβει κανονικά πιστοποιητικό γνησιότητας του έργου, που θα υπογραφεί από τον δημιουργό.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr