UPDATE WHAT'S NEW

Η L'Oréal Paris αναδεικνύει τον ρόλο των γυναικών στη βιομηχανία του Κινηματογράφου, εγκαινιάζοντας το βραβείο Lights On Women


22 Ιουνίου 2021

Η L'Oréal Paris αναδεικνύει τον ρόλο των γυναικών στη βιομηχανία του Κινηματογράφου, εγκαινιάζοντας το βραβείο Lights On Women

Το οποίο θα αναγνωρίσει μια ανερχόμενη γυναίκα σκηνοθέτη!

Με αφορμή το 74ο Φεστιβάλ των Καννών, η L'Oréal Paris ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα του βραβείου Lights on Women, το οποίο θα τιμήσει μια ανερχόμενη γυναίκα σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον διαγωνισμό Short Films του Φεστιβάλ των Καννών. Η νικήτρια θα επιλεγεί μεταξύ των υποψηφίων του διαγωνισμού Short Films, αλλά και των συμμετεχόντων από προγράμματα ταινιών μικρού μήκους διεθνών σχολών. Η τελική επιλογή θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί από την βραβευμένη από την Ακαδημία και ambassador της L’Oréal Paris, Kate Winslet, η οποία θα διατελέσει πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το βραβείο, που θα δοθεί στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής τελετής στο δείπνο Jeune Cinéma στις Κάννες στις 16 Ιουλίου. 

Εγκαινιάζοντας ένα βραβείο αφιερωμένο στις γυναίκες σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους: Ενδυναμώνοντας ταλαντούχες γυναίκες για να επηρεάσουν θετικά το μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Ως επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ των Καννών εδώ και 24 χρόνια, η L’Oréal Paris υπήρξε πάντα μία μάρκα, υπερασπιστής της γυναικείας ενδυνάμωσης, ιδιαίτερα, στα πλαίσια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, χάρη στο προνόμιο των ισχυρών δεσμών της με εμβληματικές γυναίκες ηθοποιούς οι οποίες ενσαρκώνουν τις αξίες της μάρκας. Σήμερα, η L’Oréal Paris ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δέσμευσή της για την ενδυνάμωση των γυναικών εγκαινιάζοντας ένα νέο βραβείο για τις γυναίκες στον κινηματογράφο. Οι ταινίες μικρού μήκος, λόγω της ευέλικτης μορφής τους και των σχετικά λίγων εμποδίων για να πραγματοποιηθούν, θεωρούνται από πολλούς το μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Έτσι, αυτό το βραβείο θα ενθαρρύνει κάθε πολλά υποσχόμενη γυναίκα σκηνοθέτη να διεκδικήσει τις καλλιτεχνικές της φιλοδοξίες και να αποκτήσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο πιθανώς εμφανιστεί. 

jenny.gr

«Αυτή η συναρπαστική συνεργασία με τη L’Oréal Paris αποτελεί το φυσικό επακόλουθο της συνεχόμενης υποστήριξης της μάρκας στο Φεστιβάλ των Καννών και στην κινηματογραφική κοινότητα ευρύτερα», δήλωσε ο Thierry Frémaux, Διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών. «Το βραβείο Lights on Women θα προσφέρει τη δυνατότητα και την τιμή να βραβευτεί μια άξια σκηνοθέτης, ενώ παράλληλα, το βραβείο αυτό ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευση τόσο του διαγωνισμού Short Films όσο και των προγραμμάτων ταινιών μικρού μήκους διεθνών σχολών για αναγνώριση των γυναικείων ταλέντων του αύριο», πρόσθεσε. 

Μια σημαντική και επιτακτική ανάγκη να διορθωθεί η ανισότητα μεταξύ των φύλων στη βιομηχανία του κινηματογράφου

Η υποεκπροσώπηση των γυναικών στον χώρο του κινηματογράφου είναι ένα μείζον ζήτημα στη δημιουργική βιομηχανία, καθώς το 2019 οι γυναίκες σκηνοθέτες στο Χόλυγουντ αποτελούσαν μόνο το 10,7%. Επιπλέον, μόνο το 21,3% των ταινιών μικρού μήκους σκηνοθετείται από γυναίκες και ακόμα μόλις 7 είναι οι γυναίκες έχουν ποτέ βρεθεί υποψήφιες ως Καλύτερες Σκηνοθέτες στα Academy awards. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, η ανάγκη μείωσης της προκατάληψης και η επίτευξη μεγαλύτερης ισότητας μεταξύ των φύλων στην βιομηχανία του κινηματογράφου, καθίσταται σημαντική και επιτακτική. 

Μια μοναδική διάκριση, σχεδιασμένη να προάγει τη δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση

Η νικήτρια του βραβείου Lights on Women θα λάβει οικονομική υποστήριξη έως και 30.000 ευρώ. Αυτή η μοναδική διάκριση θα προσφέρει στη νικήτρια και μια πλατφόρμα για επιπλέον δημοσιότητα και επιπλέον η ίδια θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε μια «αδελφότητα» κινηματογραφικών ταλέντων.

«Η L'Oréal Paris αποτελεί μία γυναικεία μάρκα. Πιστεύουμε στην ενδυνάμωση των γυναικών με στόχο να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να έχουν μακροπρόθεσμα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους», δήλωσε η Delphine Viguier-Hovasse, Global President της  L'Oréal Paris. «Η μαζική υποεκπροσώπηση των γυναικών στον χώρο του κινηματογράφου απαιτεί υποστήριξη μεγάλης κλίμακας και είμαι ειλικρινά περήφανη που χρησιμοποιώντας τα μέσα και τους πόρους της μάρκας μπορούμε να υποστηρίξουμε την προβολή των γυναικών, με τη βοήθεια των απίστευτων γυναικών ηθοποιών που εκπροσωπούν τη μάρκα μας. Πιστεύω πραγματικά στην υποστήριξη των ταλαντούχων γυναικών, προσφέροντάς τους τον απαραίτητο χώρο για να λάμψουν!»

«Είναι πραγματικά τεράστια τιμή να προεδρεύω αυτής της κριτικής επιτροπής για μια τόσο αξιοσημείωτη αναγνώριση των γυναικών κινηματογραφιστών και να έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε όλα αυτά τα εξαιρετικά ταλέντα. Είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε ως κοινότητα για να επιδιώξουμε την ισότητα των φύλων στη βιομηχανία μας. Έτσι, χαίρομαι πραγματικά που στηρίζω την οικογένεια της L'Oréal Paris σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.», πρόσθεσε η ηθοποιός Kate Winslet

TAGS