UPDATE WHAT'S NEW

Οι πιο όμορφες «μυστικές» ευρωπαϊκές πόλεις


The Jennettes

26 Ιουνίου 2021

Οι πιο όμορφες  «μυστικές» ευρωπαϊκές πόλεις

Λονδίνο, Παρίσι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα... Αυτές είναι συνήθως οι πόλεις που σκέφτεται κανείς όταν προγραμματίζει ή ονειρεύεται μία εξόρμηση στην Ευρώπη το χειμώνα. Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά τους, αλλά αν η επιθυμία σας είναι οι πιο μικρές και ατμοσφαιρικές πόλεις, τότε αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει!

Με πολλές ομορφιές, περίτεχνη αρχιτεκτονική και μοναδικά αξιοθέατα, τα παρακάτω παραμυθένια μέρη θα σας βάλουν σε πειρασμό για ταξίδια. Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει τις 5 ομορφότερες «μυστικές» ευρωπαϊκές πόλεις, που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών.

1. Φεράρα, Ιταλία – Ferrara

Ένα από αυτά τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ιταλίας είναι η Φεράρα, μια μικρή πόλη 50 χλμ. βορειοανατολικά της Μπολόνια. Για την ομορφιά και την πολιτιστική σημασία της έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο είναι ιδανικό για ρομαντικούς περιπάτους σε ήσυχα σοκάκια, ενώ η πόλη προσφέρεται και για υπέροχες βόλτες με ποδήλατο. 

2. Μόσταρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη – Mostar

Aν και καταστράφηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), αυτή η μικρή πόλη διατηρεί ακόμα σημάδια της πλούσιας ιστορίας της. Χτισμένο σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, το Μόσταρ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και το παραδοσιακό του χρώμα.

3. Γκντανσκ, Πολωνία

Ήρθε η ώρα να μάθετε και το Γκντανσκ, την έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Πολωνία και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Το αλλοτινό ψαροχώρι του 9ου αιώνα αποτελεί σήμερα μια δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη, που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με τη θετική ενέργειά της

4. Μετς, Γαλλία – Metz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma (@emm_chann)

Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Moselle και Seille, μιάμιση ώρα από το Παρίσι με το τρένο, η πρωτεύουσα της Λωρραίνης είναι μια ιστορική πόλη που προσελκύει καλλιτέχνες και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

5. Ντινάντ, Βέλγιο – Dinant

Η μικροσκοπική και γραφική Ντινάντ, μοιάζει να αναδύεται μέσα από τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν δίπλα στον ποταμό Meuse. Πρόκειται για τη γενέτειρα του Adolphe Sax, του εφευρέτη του σαξόφωνου. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr