UPDATE WHAT'S NEW

Οι editors του #jennygr επιλέγουν το αγαπημένο τους βιβλίο αυτοβελτίωσης για το φετινό καλοκαίρι


The Jennettes

15 Ιουλίου 2021

books
Όλοι ξέρουμε πως το καλοκαίρι ανήκει στις βουτιές, στα παγωτά, στις βόλτες στα σοκάκια και στα βιβλία που μας κρατούν παρέα κάτω από τον καυτό ήλιο. Είναι η εποχή του χρόνου που παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις. Ποιος θα είναι τελικά ο προορισμός των φετινών διακοπών; Το χρειαζόμαστε στα αλήθεια αυτό το καινούργιο μαγιό; Να πάρουμε μόνο flat στο νησί; Ποιο βιβλίο θα έρθει μαζί μας; Λοιπόν μπορεί στα παραπάνω ερωτήματα να μην μπορούμε ακριβώς να βοηθήσουμε, αλλά στο τελευταίο σας έχουμε σίγουρα τη λύση.

Όλοι ξέρουμε πως το καλοκαίρι ανήκει στις βουτιές, στα παγωτά, στις βόλτες στα σοκάκια και στα βιβλία που μας κρατούν παρέα κάτω από τον καυτό ήλιο. Είναι η εποχή του χρόνου που παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις. Ποιος θα είναι τελικά ο προορισμός των φετινών διακοπών; Το χρειαζόμαστε στα αλήθεια αυτό το καινούργιο μαγιό; Να πάρουμε μόνο flat στο νησί; Ποιο βιβλίο θα έρθει μαζί μας και θα μας συντροφεύσει όσο αδειάζουμε το μυαλό μας από τις καθημερινές υποχρεώσεις της πόλης;

Μπορεί στα παραπάνω ερωτήματα να μην μπορούμε ακριβώς να βοηθήσουμε, αλλά στο τελευταίο, σας έχουμε σίγουρα τη λύση. 

Τα κορίτσια του #jennygr ανακαλύψαμε τη σειρά βιβλίων «Πώς να» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε από τα χέρια μας. Τα βιβλία αυτοβελτίωσης κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά, αποκαλύπτοντας την ανάγκη των ανθρώπων να φτάσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό λοιπόν, από ένα τέτοιο επιτυχημένο βιβλίο εάν θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Σημαντικά «ΠΩΣ;» βρίσκουν την απάντησή τους σε μια σειρά βιβλίων αυτοβελτίωσης. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά βιβλίων που έχει πουλήσει πάνω από 50.000 αντίτυπα στην Ελλάδα με χρήσιμες συμβουλές για να αναδείξετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας.

Παρακάτω, θα βρείτε τα δικά μας αγαπημένα αναγνώσματα, που έγιναν και θα συνεχίσουν να είναι η καλύτερη παρέα στις εξορμήσεις μας, και όχι μόνο. 

Έλενα Κρητικού

«Πώς να είσαι ήρεμος»! Τέσσερις λέξεις που περικλείουν το πιο ουσιαστικό νόημα της ζωής κι έγιναν ο τίτλος, ίσως του πιο χρήσιμου βιβλίου αυτή την εποχή. Νομίζω ότι όλοι έχουμε αισθανθεί την ανάγκη να νιώσουμε έστω και για λίγο ήρεμοι από τότε που εισέβαλε η πανδημία στην καθημερινότητά μας. Από τότε που μπήκε η ζωή σε pause και οι πιο έντονοι φόβοι σε forward, ξεχάσαμε πώς είναι να είμαστε ήρεμοι και πώς να απομακρύνουμε το άγχος από τη ζωή μας. Με αυτό το βιβλίο όμως, ένιωθα ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που ορίζεται ως ψυχική γαλήνη, και η αλήθεια είναι ότι το είχα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ως μικρός αλλά θαυματουργός οδηγός αυτοβοήθειας, το βιβλίο αυτό μού υπενθύμισε ότι το μυαλό μπορεί να γαληνέψει αρκεί να μην ξεχνάμε να εξασκούμε μεθόδους πραγματικής χαλάρωσης του πνεύματος και του σώματός μας. Γεμάτο συμβουλές και ρήσεις γνωστών προσωπικοτήτων και αλλά και με δραστηριότητες που χαλαρώνουν το μυαλό, ένιωσα στην κυριολεξία πως μεταφέρθηκα στην προ- κορωνοϊού εποχή, τότε που όλα ήταν λίγο πιο απλοποιημένα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! 

Σύρμα Κιουπελόγλου

Λένε πως δεν πρέπει ποτέ να διαλέγουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Ωστόσο, το minimal λιλά εξώφυλλο του «Πώς να χαλαρώνεις» της Λόρα Μιλν, αμέσως μου τράβηξε την προσοχή. Από τις πρώτες σελίδες του, κατάλαβα πως δεν ήταν μία επιπόλαιη επιλογή και πως δεν είχα κάνει λάθος. Μαγικά είχα βρεθεί μπροστά σε αυτό που χρειαζόμουν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, τη δεδομένη στιγμή. Αν με γνωρίζατε, θα ξέρατε πως δεν ηρεμώ ποτέ, ακόμα και όταν φαίνεται ότι είμαι χαλαρή και δεν με νοιάζει τίποτα, στην πραγματικότητα μέσα μου γυρνούν ένα εκατομμύριο σκέψεις που ψάχνουν να βρουν τη θέση τους. Και τη βρήκαν, με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου. 

Καμιά φορά, το να κλείσεις τα μάτια για να πάρεις μια βαθιά ανάσα είναι πιο δύσκολο από ό,τι ακούγεται και χρειάζεσαι αυτό το μικρό σπρώξιμο για να τα καταφέρεις. Μέσα από απλές μεθόδους και έξυπνες τεχνικές, από μικρές συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν το νου και δραστηριότητες, η συγγραφέας σού δίνει ακριβώς αυτήν την ώθηση που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν. Αν ψάχνετε το ανάγνωσμα που θα σας συνοδεύσει στις διακοπές σας, αν είστε όπως εγώ ή απλά ψάχνετε έναν τρόπο να φροντίσετε τον κουρασμένο από την ρουτίνα εαυτό σας, μόλις βρήκατε αυτό που ψάχνετε!

Κατερίνα Καλού

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε υπέροχοι. Απλά καμιά φορά χρειαζόμαστε κάποιον ή κάτι να μας το θυμίσει. Πάνω σε μία τέτοια στιγμή βρέθηκε στα χέρια μου το «Πώς να είσαι υπέροχος». Το βιβλίο αυτό κατάφερε να με βγάλει από την παγίδα της ρουτίνας και να μου δώσει την έμπνευση που χρειαζόμουν για να βρω τον εαυτό μου, να ακολουθήσω πάλι τα θέλω μου και να πιστέψω πως και εγώ είμαι υπέροχη. 

Σε αυτό θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε μέρα, ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά. Η πραγματική ευτυχία είναι πιο κοντά από όσο φαντάζεσαι και αν έχεις πάρει λάθος δρόμο, ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο να σε οδηγήσει σε αυτήν και εγώ αισθάνομαι ήδη ένα βήμα πιο κοντά. 

jenny.gr

Στεφανία Παπαδημητρίου

Μου πήρε καιρό να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου. Για χρόνια προσπαθούσα να διορθώσω τις «ατέλειες» που συναντούσα – και ήταν πολλές. Δυσκολευόμουν να εντοπίσω σημεία που δε χρειάζονταν βελτίωση, σκεφτόμουν διπλά κάθε μου κίνηση, διόρθωνα το παραμικρό. Χρειαζόμουν ένα boost για να μου φερθώ όπως θα φερόμουν σε κάποιον άλλο, με καλοσύνη. 

Βλέποντας τον τίτλο «Πώς να ζεις τέλεια χωρίς να είσαι τέλειος», κατάλαβα ότι αυτό το βιβλίο θα μου έδινε την ώθηση που αναζητούσα. Κι είδα πόσο ανάγκη ήταν να βγω από το «τρυπάκι» της σύγκρισης με άλλες γυναίκες που πάντα με κέρδιζαν – με κέρδιζαν γιατί εστίαζα στα σημεία που εγώ υστερούσα κι εκείνες ήταν καλύτερες, στα δικά μου μάτια. 

Διαβάζοντάς το, έπειτα, άρχισα να με αντιμετωπίζω διαφορετικά και να αλλάζω, χωρίς να το καταλαβαίνω. Έπαψα να με αμφισβητώ, και ήταν μόνο η αρχή. Δεν έχω μάθει ακόμη «πώς να ζω τέλεια» χωρίς να είμαι «τέλεια», όμως σίγουρα βρίσκομαι πολύ κοντά!

Εύα Κονδύλη

Ποια είναι η καλύτερη παρέα για τις καλοκαιρινές διακοπές (εκτός από την πραγματική σου παρέα, βέβαια!); Μα φυσικά, ένα βιβλίο! Προσωπικά, πάντα στις διακοπές μου επιλέγω βιβλία αυτοβελτίωσης, γιατί είναι μια ευκαιρία να διαβάσω κάτι εποικοδομητικό, κάτι που θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα έχω την ευκαιρία πραγματικά να βελτιώσω τον εαυτό μου στους τομείς που θεωρώ ότι υστερώ, ώστε να γυρίσω από τις διακοπές πιο προετοιμασμένη και δυνατή από ποτέ! Το πρώτο βιβλίο που έκανε εγκαίνια αυτής της (μεγάλης) καλοκαιρινής μου λίστας, είναι το «Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση» από την Άννα Μπαρνς.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο θέμα «Αυτοπεποίθηση» και πιστεύει πως δεν είναι «ένα εγγενές προτέρημα, αλλά κάτι που καλλιεργείται». Και έτσι ακριβώς είναι! Αν νιώθεις ότι δεν πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου ή δεν αναγνωρίζεις τα ίδια σου τα προτερήματα, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα.

Είναι σύντομο, ευανάγνωστο και δεν κουράζει, (οπότε αν δεν μπορείς τις πολλές σελίδες, είναι άλλος ένας λόγος που το καθιστά ιδανικό), με όμορφες εικόνες και μεγάλη γραμματοσειρά! Περιέχει επίσης πολλά διδακτικά μηνύματα, τα οποία θα ήθελα να τα είχα μάθει όσο πιο νωρίς γινόταν στη ζωή μου, έτσι ώστε να τα ακολουθώ σαν κανόνα. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά! Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδηγό, με χρήσιμες συμβουλές, αλλά και πολλές ασκησούλες για όταν ο κόσμος μοιάζει λίγο πιο «αποπνικτικός» και είναι λες και «δεν είμαστε αρκετά καλοί για τίποτα».

Όσοι έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση, ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, και αυτό το βιβλίο είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε και να αρχίσουμε να δίνουμε την αξία που αξίζει στον εαυτό μας. Εγώ σίγουρα το έκανα!

Αιμιλία Χονδρογιάννη

Η αλήθεια είναι μέσα στην πανδημία αποφάσισα να ξεκινήσω γιόγκα ως μία απέλπιδα προσπάθεια να διώξω το συσσωρευμένο στρες της δυστοπικής πραγματικότητας. Αυτό που παρατήρησα από τα πρώτα κιόλας διαδικτυακά μαθήματα ήταν πως δυσκολευόμουν με τις αναπνοές. Έκανα λοιπόν την έρευνα μου και ανακάλυψα το βιβλίο «Αναπνοή: Πως να τη χρησιμοποιείτε συνειδητά για να αλλάξετε τη ζωή σας».

Οφείλω να παραδεχτώ πως με βοήθησε όσο τίποτα να τιθασεύσω την αναπνοή μου και να χαλαρώσω. Μέσα από αυτό ανακάλυψα πως η σωστή αναπνοή είναι το κλειδί για μία υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Μου άνοιξε την πόρτα σε έναν άλλο κόσμο. Έμαθα για τις διαφορετικές σχολές, συμπεριλαμβανομένων των: Ζεν, πραναγιάμα και ολοτροπική αναπνοή και μπόρεσα να διαλέξω αυτή που μου ταιριάζει καλύτερα. Οι απλές και κατανοητές οδηγίες για ασκήσεις αναπνοής, γίνονται με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, απολύτως προσιτές ακόμα και σε μία αρχάρια όπως εγώ. Αν ψάχνετε λοιπόν, ένα εγχειρίδιο αναπνοής ή έναν τρόπο να αλλάξετε τη ζωή σας, τότε αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να πάρετε μαζί στις διακοπές σας.