UPDATE WHAT'S NEW

Υπάρχουν νερά, σοδόνερα και το AQUA Carpatica!


The Jennettes

19 Ιουλίου 2021

AQUA Carpatica
O 21ος αιώνας έφερε πολλές και ριζικές αλλαγές στη ζωή μας από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Εικονική Πραγματικότητα και τα κοινωνικά δίκτυα ως το 3D printing, τις σαρωτικές αλλαγές που επέφεραν η τεχνολογία και η ψηφιακή οικονομία στον τρόπο που ζούμε και στην ιατρική επιστήμη ως και την διατροφή μας.

O 21ος αιώνας έφερε πολλές και ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Εικονική Πραγματικότητα και τα κοινωνικά δίκτυα, ως το 3D printing, τις σαρωτικές αλλαγές που επέφεραν η τεχνολογία και η ψηφιακή οικονομία στον τρόπο που ζούμε, την ιατρική επιστήμη και τη διατροφή μας.

Ο άνθρωπος είναι έτοιμος να ασπαστεί τα καλά των εξελίξεων, από την άλλη όμως θέλει να αμυνθεί απέναντι στα αρνητικά τους, όπως για παράδειγμα η κακή διατροφή και η ρύπανση του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο τον κόσμο τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι δείχνουν σαφή σημάδια κόπωσης ως προς τα προϊόντα που περιέχουν μη φιλικά στον οργανισμό μας και στο περιβάλλον συστατικά.

Πολλοί ενέταξαν στη καθημερινή τους διατροφή περισσότερο νερό και λιγότερους τυποποιημένους χυμούς και αναψυκτικά. Αρκετοί ενέταξαν επίσης τα ανθρακούχα νερά, για καλύτερη υγεία, ευεξία, αλλά και για να ελέγξουν το βάρος τους.  

Πόσοι όμως γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ ενός Φυσικώς Ανθρακούχου Νερού και ενός σοδόνερου;

jenny.gr

Είναι σπάνιο να γνωρίζουμε την διαφορά τους. Συνήθως τα συγχέουμε μιας και η υφή τους όταν τα πίνουμε είναι παρόμοια, πρόκειται για τις γνωστές φυσαλίδες που «γαργαλάνε» την γλώσσα μας. Έτσι, νομίζουμε ότι είναι το ίδιο προϊόν. Η διαφορά τους όμως είναι σημαντικότατη για το στομάχι και την χώνεψη μας. Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό:

Τα Σοδόνερα (απλά νερά-μεταλλικά ή μη- στα οποία βιομηχανικά προστίθεται τεχνητό διοξείδιο του άνθρακα ) έχουν αυτό το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα στο νερό και σχηματίζει ανθρακικό οξύ (H2O+CO2= Η2CO3) με αποτέλεσμα όταν το πίνουμε να απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι. Είναι ένα όξινο στοιχείο που δεν αντιστέκεται (ταμπονάρει) στην οξύτητα του γαστρικού οξέος. Τα ρεψιματάκια που συμβαίνουν άμεσα μετά την πόση, μας δίνουν λανθασμένα την εντύπωση της «χώνεψης».

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά όμως, κατόπιν μακρόχρονης διαδρομής συνήθως δίπλα, ανάμεσα ή πάνω από σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικό νάτριο κλπ) τα οποία θα απελευθερώσουν, μετά την πόση, σιγά- σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Βλέπε τις Χημικές αντιδράσεις στο > https://www.aquacarpatica.gr/health-benefits/

jenny.gr

Στη χώρα μας υπάρχουν ελάχιστα (2) Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά.

Πρόσφατα ήρθε από τα Καρπάθια όρη το AQUA Carpatica. Τα Καρπάθια όρη αποτελούν την ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα. Εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και καλύπτονται από παρθένα, απάτητα δάση ελάτης και βελανιδιάς, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων (αρκούδες, λύκους, αγριογούρουνα, λίγκες κ.α.). 

Tα δάση των Καρπαθίων είναι αγνά, αφού εκεί δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών, ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες που μπορεί να επιβαρύνουν το υπέδαφος με λιπάσματα. Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Οι γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών δολομιτών και ηφαιστειογενών πετρωμάτων επιτρέπουν την άνοδο και την φυσική ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

jenny.gr

Μέσα σ’ αυτά τα δάση των Καρπαθίων κρύβονται φυσικές πηγές που αναβλύζουν γάργαρο νερό, μία από αυτές είναι η πηγή του AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού που ανακαλύφτηκε το 2005. Για 5 ολόκληρα χρόνια η πηγή ήταν υπό εξερεύνηση και επιστημονική μελέτη. Αναλύθηκε η σύστασή της  σε  μακροχρόνια βάση ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί ότι το AQUA Carpatica περιέχει σταθερά στον χρόνο μηδέν νιτρικά. Χρονιά με τη χρονιά, οι άνθρωπο του AQUA Carpatica περίμεναν υπομονετικά να περάσουν οι χειμώνες, να λιώσουν τα χιόνια και οι πάγοι, να γίνει η αποσύνθεση των φύλλων στο έδαφος προκειμένου να σιγουρευτούν για την ποιότητα του νερού που τους έδινε η πηγή. Έτσι η εμφιάλωση άρχισε το 2010. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι φυσικώς ανθρακούχο διότι πηγάζει με ενσωματωμένες στη σύστασή του φυσαλίδες ανθρακικού (CO2) που προέρχονται από την ίδια την γη. Μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακρυά εκτός των δασών, καθως η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Ένα  δροσερό, ευχάριστο στη γεύση και χωρίς καμία επίγευση φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό. Μια πραγματική απόλαυση!

jenny.gr

Παρά τα μόλις 10 χρόνια παρουσίας του, το AQUA Carpatica έχει αποσπάσει 50  διεθνή βραβεία τόσο για την ποιότητα όσο και για την γεύση του. Άλλωστε η υπογραφή του «Ένα θαύμα  της παρθένας φύσης» δεν είναι τυχαία καθώς πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας και γεύσης ενός άξιου και μοναδικού Φυσικώς Ανθρακούχου νερού.

Η βασικότερη διαφοροποίηση του Φυσικώς Ανθρακούχου νερού AQUA Carpatica είναι το γεγονός ότι είναι τo μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά. Γιατί όμως αυτό είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας: Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που ναι μεν είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι όμως επιβλαβή και ανεπιθύμητα για τον οργανισμό και την υγεία των ανθρώπων. Η μεγάλη και ανεξέλεγκτη  χρήση των Νιτρικών (πχ. λιπάσματα στη γεωργία) έχει σαν αποτέλεσμα τα φυτά πλέον να μην μπορούν να τα απορροφήσουν όλα και έτσι ένα μεγάλο μέρος τους να εισχωρεί στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά τη σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Μάλιστα (και δυστυχώς) στη χώρα μας επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκ ευρώ το 2015 λόγω της καθυστέρησης λήψης και εφαρμογής μέτρων καταπολέμησης της νιτρορύπανσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

jenny.gr

Το AQUA Carpatica προσφέρει το μοναδικό συνδυασμό αγνότητας, γεύσης και απόλαυσης, ενώ αποτελεί το ιδανικό νερό για τις εγκυμονούσες μητέρες και τις θηλάζουσες. Είναι μια πραγματική λύση / πρόταση για τους Έλληνες καταναλωτές, ιδίως γι’ αυτούς που προσέχουν την υγεία τους και αναζητούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τι το κάνει να είναι το ιδανικό νερό γι’ αυτές τις ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων; Υπάρχουν ήδη 7 χώρες στην Ε.Ε που δείχνοντας το ενδιαφέρον τους γι’ αυτές τις ευαίσθητες ομάδες, έχουν ορίσει ως maximum επιτρεπτό όριο νιτρικών στο νερό για την ετοιμασία των βρεφικών τροφών τα 10mg/l (αντί για 50 που ισχύει για τους ενήλικες). Το AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει μηδέν νιτρικά. Πληρούν και με το παραπάνω αυτή τη δέσμευση των 7 προηγμένων χωρών μελών της ΕΕ.

Το AQUA Carpatica έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές παγκόσμιες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες. Στην Ελλάδα, το προϊόν ήδη μπαίνει δυναμικά στα σημεία πώλησης από την εταιρεία Mantis Group of Companies που είναι και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη χώρα μας.

Χαρίστε το στον οργανισμό και στην υγειά σας!

www.aquacarpatica.com

Facebook: AQUA Carpatica

Instagram: aquacarpatica.gr

YouTube: aqua carpaticagreece