UPDATE WHAT'S NEW

Τα Χριστούγεννα οι online αγορές γίνονται εύκολα και με ασφάλεια με τη Mastercard


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2021

Τα Χριστούγεννα οι online αγορές γίνονται εύκολα και με ασφάλεια με τη Mastercard

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κόψει αρκετά από όσα συνηθίζαμε να κάνουμε και να διοργανώνουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτών και μέρες όπως αυτές, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι που δεν σταματήσαμε ποτέ – και ευτυχώς εδώ που τα λέμε. Τα δώρα! 

Ό,τι και να γίνει λοιπόν, δώρα θα πάρουμε για να τα προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε, γιατί εκεί κρύβεται η μαγεία των Χριστουγέννων. Τα δώρα δεν κάνουν χαρούμενο μόνο αυτόν που τα λαμβάνει, αλλά και αυτόν που τα προσφέρει, για να μην πούμε ότι φέτος τα Χριστούγεννα, μετά από τις τόσες στερήσεις, ένα δώρο στον εαυτό μας είναι τουλάχιστον απαραίτητο!

Με την κάρτα Mastercard® ανά χείρας λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να σαρώσουμε τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Ακόμη και αν λόγω του Χριστουγεννιάτικου mood κάνουμε και κάποιες βόλτες στους στολισμένους δρόμους, οι ηλεκτρονικές αγορές δεν παύουν να είναι πολύ πιο βολικές και άμεσες, ενώ βέβαια γλυτώνουμε ουρές στην είσοδο, στα ταμεία, συνωστισμός στο κατάστημα και στους δρόμους κ.ο.κ. 

Άλλωστε, ζώντας τόσο καιρό με την πανδημία, μάθαμε καλά τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου: Ασφάλεια πληρωμών, ευκολία χρήσης, άνεση στις αγορές, απόλυτος έλεγχος του τι ξοδεύουμε και παραλαβή στην πόρτα μας, άμεση πρόσβαση σε προσφορές. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Και επειδή δεν ξέρουμε τι άλλο να ζητήσουμε, η Mastercard φέτος τις γιορτές μάς κάνει δώρο 50€. Πιο συγκεκριμένα, με κάθε 10 συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται σε ελληνικά e-shops με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες Mastercard συνολικής αξίας 500€ και άνω , κερδίζουμε 50€! Επομένως, τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να μην αποκτήσουμε εκείνον τον καρυοθραύστη που θα ταίριαζε τέλεια δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή εκείνο το παντελόνι που είδαμε στο e-shop του αγαπημένου μας ελληνικού brand και τόσο μας άρεσε ή και τα δύο! Γιατί όχι;

jenny.gr

Tips για online αγορές με ασφάλεια:

Ωστόσο, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία στο online περιβάλλον, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως πρέπει να εμπιστευόμαστε μόνο ηλεκτρονικές διευθύνσεις οι οποίες ξεκινάνε με "https://", καθώς τo "s" στο τέλος δηλώνει ότι το περιβάλλον της ιστοσελίδας που επισκεφθήκαμε είναι ασφαλές. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής μας, να μοιραζόμαστε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες της κάρτας μας (το είδος της κάρτας μας, τον αριθμό της, την ημερομηνία λήξης, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας, τη διεύθυνση αποστολής και το όνομά μας), ενώ όταν ολοκληρώσουμε την αγορά μας καλό είναι να κάνουμε έναν τελευταίο έλεγχο στις πρόσφατες κινήσεις του λογαριασμού μας. 

To checklist για τις εορταστικές σας αγορές

Ο περισσότερος κόσμος πελαγώνει όταν σκέφτεται τα δώρα που έχει να κάνει τις γιορτές. Αν ξεκινήσετε μεθοδικά, θα τα καταφέρετε όμως. Ας δούμε λοιπόν έναν σύντομο οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς:

1. Έχε διαθέσιμη την κάρτα Mastercard. Χρεωστική ή πιστωτική, η κάρτα Mastercard σού προσφέρει ασφάλεια στις ηλεκτρονικές αγορές σου, συν το δώρο που ήδη αναφέραμε. 

2. Φτιάξε μια λίστα με ονόματα. Σε ποιους θα κάνεις δώρα φέτος; Φτιάξε μια λίστα με συγγενείς, φίλους και γενικά αγαπημένα πρόσωπα στα οποία σκοπεύεις να κάνεις ένα δώρο και πρόσεξε όμως, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και τον εαυτό σου! 

3. Δώρο ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Στα παιδιά, τα αγαπημένα τους παιχνίδια, και τους ενήλικες δώρα που να σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους. Εάν ο αγαπημένος σου είναι λάτρης της μουσικής, πάρε του ένα βινύλιο από τον αγαπημένο του καλλιτέχνη και θα σε λατρέψει. Για να σε λατρέψει ακόμα περισσότερο πάρε του ένα πικάπ αν δεν έχει (να πώς θα πιάσει τόπο το δώρο της Mastercard). 

4. Φτιάξε μια λίστα με online ελληνικά καταστήματα. Σίγουρα βολεύει να κάνεις τις αγορές σου από ένα κατάστημα (ώστε να έχεις μία παραγγελία, μειωμένα μεταφορικά κ.λπ.), αλλά είναι φανερό πως κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο εύκολο. Επειδή λοιπόν θα χρειαστείς δώρα από διάφορες κατηγορίες (παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά, βιβλία, ψυχαγωγία κ.λπ.), καλό είναι να προετοιμάσεις μία λίστα με αξιόπιστα ελληνικά e-shops που μπορείς να τα επισκέπτεσαι συχνά και να ελέγχεις για προσφορές και ευκαιρίες.

5. Γράψου στα e-newsletters. Έχοντας επιλέξει τα ηλεκτρονικά καταστήματα της αρεσκείας σου, καλό είναι να γραφτείς και στα αντίστοιχα newsletters τους, ώστε οι προσφορές τους να έρχονται σε εσένα καθημερινά, και όχι το αντίθετο! 

Αυτό ήταν όλο. Φέτος τα Χριστούγεννα,  οι αγορές γίνονται ηλεκτρονικά και με την ασφάλεια που προσφέρει η Mastercard. Καλές αγορές!

TAGS