UPDATE WHAT'S NEW

Run For The Oceans: Tρέξαμε μαζί με την adidas ενάντια στην πλαστική ρύπανση


Μάρθα Κουμπάνη

20 Ιουνίου 2022

Run For The Oceans: Tρέξαμε μαζί με την adidas ενάντια στην πλαστική ρύπανση
Run For The Oceans: Tρέξαμε μαζί με την adidas ενάντια στην πλαστική ρύπανση

Καλοκαίρι για εμάς σημαίνει δροσιστικές βουτιές στην θάλασσα παρέα με φίλους. Σαν να το κάνουμε εικόνα: Ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στην ξαπλώστρα. Παιχνίδια στο κύμα και την άμμο, με θέα το απέραντο γαλάζιο. «Για μία στιγμή. Πλαστικό είναι αυτό;»

Ναι, είναι πλαστικό και αν κοιτάξεις πιο προσεχτικά θα δεις ότι είναι παντού γύρω σου, μολύνοντας την παραλία που αράζεις, το νερό όπου αγαπάς να κολυμπάς, αλλά και τα ψάρια τα οποία ζουν μέσα σε αυτό και κάποια στιγμή θα καταλήξουν στο πιάτο σου. Εως το 2050 μάλιστα θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ό,τι ψάρια. Η πλαστική ρύπανση παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα οποία καλείται να δώσει λύση η γενιά μας και σε αυτή την πρόκληση υπάρχουν ορισμένα brands που ανταποκρίνονται με όλες τους τις δυνάμεις.

Jenny.Gr

Ένα από αυτά, η adidas. Ο κολοσσός του sportswear δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον τόσο μέσα από τις πρακτικές που χρησιμοποιεί για τις νεότερες συλλογές του, όσο και τις αξιόλογες δράσεις και προσπάθειες, όπως το adidas Run For The Oceans. O θεσμός επέστρεψε για 6η χρονιά και κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη στήριξη των Ελλήνων runners μέσα από τη σημαντική πρωτοβουλία που προστατεύει τους ωκεανούς από την πλαστική ρύπανση.

Το “RunFor The Oceans”, η παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas σε συνεργασία με την Parley, τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, επέστρεψε για έκτη συνεχόμενη χρονιά και από τις 23 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου, ενώθηκε με δρομείς από την Ελλάδα, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή ενάντια στην πλαστική ρύπανση!

Jenny.Gr

Πώς; Άνθρωποι από όλη τη χώρα έτρεξαν, καταγράφοντας την προπόνησή τους μέσω της εφαρμογής adidas Running Αpp. Για κάθε 10 λεπτά προπόνησης, η adidas συνέλεξε το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από ελληνικές παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές. Στο μοναδικό running event που διοργανώθηκε από την adidas κατά την κορύφωση του “Run For The Oceans” στις 2 Ιουνίου στην παραλία Μπατή του Π. Φαλήρου, δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1.400 δρομείς συνολικά, αριθμός ρεκόρ για την πρωτοβουλία-θεσμό της adidas

Jenny.Gr

Εκεί ήμασταν φυσικά και εμείς! Κάναμε την εγγραφή μας στο adidas Running app, φορέσαμε τα βολικά μας trainers και πήραμε μαζί παγούρι με νερό για να αποφύγουμε την χρήση πλαστικού. Κάπως έτσι βρεθήκαμε στην παραλία Μπατής στο Φάληρο λίγο πριν την δύση του ηλίου, συγκεντρωμένοι όλοι μαζί, σαν μια παρέα, έτοιμοι να τρέξουμε για τους ωκεανούς.

Jenny.Gr

Ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να θυμίζει συναυλία με ένα μοναδικό Dj set να δίνει τον παλμό την ώρα που κάναμε ζέσταμα, προετοιμάζοντάς μας να τρέξουμε σε δύο ομάδες, τριών και έξι χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση δόθηκε και εκατοντάδες runners ξεκινήσαμε να τρέχουμε δίπλα στην άμμο και το ηλιοβασίλεμα σε μια διαδρομή που ο κοινός σκοπός μας την έκανε ακόμα πιο απολαυστική είτε ήσουν runner, είτε όχι.

Φτάνοντας στον τερματισμό, δεν μας περίμενε μόνο το σκαλισμένο σε ξύλο μετάλλιό μας, αλλά και ένα πεντανόστιμο, υγιεινό γεύμα που έκανε refill στα επίπεδα της ενέργειάς μας.

Jenny.Gr

Το καλύτερο όμως ήρθε στην συνέχεια, στο ξέφρενο beach party που ακολούθησε. Είχαμε καταφέρει τον στόχο μας και δεν μπορούσαμε παρά να το γιορτάσουμε.

Τα αποτελέσματα της ενέργειας ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς κατάτο διάστημα του “Run For The Oceans”, η adidas κατέγραψε παγκοσμίως 1.889.469 συμμετέχοντες, συγκεντρώνοντας συνολικά τον εντυπωσιακό χρόνο των 3.561.201 ωρών προπόνησης. Σε τοπικό επίπεδο, σημειώθηκαν 15.332 ώρες και 6 λεπτά συνολικής προπόνησης στη χώρα μας, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 28η θέση μεταξύ 243 χωρών.

Jenny.Gr

Ακόμη, η συνεισφορά του running community του brand, των adidas Runners Athens, ήταν για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντική, καθώς κατέγραψαν συνολικά 9.730 ώρες και 14 λεπτά προπόνησης κατά τη διάρκεια του “Run For The Oceans”.

Και αν μας ρωτάτε αν ιδρώσαμε, η απάντηση είναι ναι, αλλά άξιζε κάθε λεπτό της εμπειρίας.

Φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την adidas για το “Run For The Oceans” του 2023. Μέχρι τότε θυμόμαστε να αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης, ειδικά όταν επισκεπτόμαστε μια παραλία. Έτσι θα την διατηρήσουμε καθαρή και προστατευμένη και θα την απολαμβάνουμε περισσότερο, ενώ θα συμβάλλουμε στην μάχη για το περιβάλλον.