LIFE NOW WHAT'S NEW

Εργασία που δεν σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών τους αναλαμβάνουν 4 στους 10 Έλληνες


JTeam

20 Μαΐου 2026

Εργαζόμενη γυναίκα
© Unsplash/ Brooke Cagle
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του jenny.gr στην Google
Αναντιστοιχίες μεταξύ σπουδών, προσόντων και αντικειμένου εργασίας διαπιστώνει έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με συνεργασία με τις εταιρίες Alco, Metron Analysis και Prorata. 

Τα ευρήματα αναδεικνύουν μια σύνθετη εικόνα για τη σχέση ανάμεσα στις δεξιότητες, στην εργασία, στο ανθρώπινο δυναμικό και στη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις στους δέκα εργαζομένους, ποσοστό 42,6%, δηλώνουν ότι το αντικείμενο των σπουδών ή των προσόντων τους σχετίζεται λίγο ή καθόλου με την τρέχουσα εργασία τους. Την ίδια στιγμή, λίγο περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα, ποσοστό 44,2%, δηλώνουν ότι η σχέση αυτή είναι μεγάλη ή πολύ μεγάλη. Η εικόνα δείχνει ότι η σύνδεση ανάμεσα στις σπουδές, στα προσόντα και στην πραγματική εργασία παραμένει αδύναμη για ένα πολύ σημαντικό τμήμα των εργαζομένων, παρότι εξακολουθεί να λειτουργεί θετικά για ένα σχεδόν ισοδύναμο ποσοστό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Insider.gr