VIDEO

Ο λόγος της Meryl Streep στις Χρυσές Σφαίρες είναι χαστούκι στον Donald Trump


9 Ιανουαρίου 2017

meryl.JPG

Η 67χρονη ηθοποιός χωρίς καν να αναφέρει το όνομά του, μίλησε για την απάνθρωπη στάση του Donald Trump, όταν σε δημόσια ομιλία του χλεύασε δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες.

"Η δουλειά ενός ηθοποιού είναι να μπαίνει στις ζωές εκείνες των ανθρώπων που είναι διαφορετικές από τις δικές μας και να σας αφήνουν να αισθανθείτε το πώς είναι. Και υπάρχουν καταπληκτικές πολύ πολύ δυνατές ερμηνείες αυτή τη χρονιά, όπου έκαναν αυτό ακριβώς - δουλειές που σου κόβουν την ανάσα. Υπάρχει ωστόσο μία ερμηνεία αυτή τη χρονιά που με εξέπληξε. Ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά. Όχι επειδή ήταν καλή - δεν υπήρχε τίποτα το καλό σε αυτή - αλλά είχε αντίκτυπο και έκανε τη δουλειά της. Έκανε το κοινό να γελάσει και να δείξει τα δόντια του. Ήταν η στιγμή εκείνη, όπου το άτομο αυτό που ζητούσε να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρα μας, χλεύασε έναν δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες, κάποιον που δεν έχει το προνόμιο, τη δύναμη και τη δυνατότητα να απαντήσει. Μου ράγισε την καρδιά όταν το είδα και ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου γιατί δεν ήταν ταινία - ήταν η πραγματική ζωή". 

Αναφέρθηκε επίσης με δάκρυα στα μάτια στην καλή της φίλη Carrie Fisher χρησιμοποιώντας τα λόγια  που της είχε πει κάποτε: "Πάρε τη ραγισμένη σου καρδιά και μετέτρεψέ τη σε τέχνη".