VIDEO

Το καθηλωτικό trailer για τη ζωή του Alexander McQueen


MMEINTANI

20 Απριλίου 2018

20100211-zaf-g49-009.jpg

Αυτό είναι και το story γύρω από το οποίο ξετυλίγεται η ταινία που θα μας ταξιδέψει σε άγνωστες πτυχές της ζωής του και πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, με το εντυπωσιακό και αρκετά καθηλωτικό trailer να μας έχει ήδη συναρπάσει.

Ποιος ήταν ο Alexander McQueen;

Ο άνθρωπος που έκανε τα skulls να αποτελούν fashion σύμβολο, χαρακτηρίστηκε ως «ο hooligan της Βρετανικής μόδας» (με αφορμή τη συλλογή του “Highland Rape” για τη σεζόν F/W 2005) ενώ παράλληλα έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, είχε εκμυστηρευτεί πως πίσω από τις θεατρικές δημιουργίες του κρυβόταν η ανάγκη να προστατεύσει τους ανθρώπους και δήλωνε: «Πολλά από τα ρούχα μου είναι σκληρά, σαν πανοπλία». Ο ευαίσθητος ψυχισμός του σε συνδυασμό με τον dramatic χαρακτήρα του είχαν πάντα ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο καλοστημένα και εμπνευσμένα fashions shows. Η ανορθόδοξη προσέγγισή του προς τη μόδα έκανε τις δημιουργίες του να αποπνέουν ένα απίστευτο δυναμισμό και ενέργεια, ακροβατώντας τέλεια ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό, στο εύθραυστο και στο δυναμικό.

Το 2010 έμελε να είναι η χρονιά που θα γραφόταν το τέλος της πορείας του. Το αγαπημένο παιδί της μόδας βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά του στο Mayfair του Λονδίνου, μία ημέρα πριν την κηδεία της πολυαγαπημένης του μητέρας, ο θάνατος της οποίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πράξη αυτοκτονίας του. Στην κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος ανθρώπων της μόδας, ανάμεσά τους η Kate Moss, Naomi Campbell, Stella McCartney και Daphne Guinness.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα