VIDEO

Wonderland: Η συγκινητική ταινία του BBC για τα παιδιά και τις εργαζόμενες μαμάδες


The Jennettes

7 Δεκεμβρίου 2018

bbc.jpg

To Wonderland είναι το νέο εορταστικό βίντεο - διαφήμιση του BBC, που έχει ήδη καταφέρει να προκαλέσει ποικίλλες και έντονες αντιδράσεις. 

Η διαφήμιση ξεκινάει με μια εξαντλημένη μητέρα που τρέχει στη δουλειά της, ενώ η οικογένειά της τρώει πρωινό. Ο έφηβος γιος της την ρωτάει αν μπορεί να έρθει να δει τα Χριστουγεννιάτικα φώτα να ανάβουν το απόγευμα. Εκείνη του απαντάει ότι ίσως να μην προλάβει. Ο μικρός περνάει ώρες θλιμμένος, πετώντας πέτρες στη θάλασσα και παίζοντας ηλεκτρονικά μόνος του. Η μητέρα του από την άλλη, είναι κολλημένη στο γραφείο της, μέχρι που συμβαίνει το απίστευτο. Ο χρόνος σταματάει. 

Η διαφήμιση έχει διχάσει το γυναικείο κοινό, το οποίο είτε έχει λατρέψει τη διαφήμιση, είτε την έχει βρει ατυχή. Το βασικότερο επιχείρημα της δεύτερης μερίδας γυναικών, είναι η παρατήρηση ότι ένα μέρος του εορταστικού μηνύματος χάνεται, καθώς ασκείται πίεση στις εργαζόμενες μητέρες, και ενοχές όταν δεν καταφέρνουν να ισορροπήσουν τέλεια σε όλα. "Δεν μπορώ να παγώσω τον χρόνο και αισθάνομαι ότι η διαφήμιση παίζει με τα συναισθήματά μου για να πουλήσει κάτι", λέει μια μητέρα στα σχόλια.

Παραλλήλως, ο άντρας που φαίνεται στην αρχή του video (και το bbc παρουσιάζει ως "πατριό") μοιάζει αδιάφορος και απόμακρος, δημιουργώντας απορίες στους θεατές. Πάντως, πολύ μεγάλο μέρος του κοινού έχει συγκινηθεί, ίσως αναγνωρίζοντας ότι η ουσία δε βρίσκεται τόσο στην ποσότητα χρόνου που θα διαθέσει ένας γονιός όσο στο ότι ο χρόνος με τους αγαπημένους μας πρέπει να είναι ουσιαστικός και ποιοτικός.

Δείτε ακόμη: Διάσημες μητέρες μοιράζονται όμορφες εικόνες θηλασμού