VIDEO

Enough: Η ταινία μικρού μήκους που αποσπά Ευρωπαϊκά Βραβεία έχει ελληνίδα δημιουργό


The Jennettes

18 Δεκεμβρίου 2018

enough1.jpg

«Αρκετά!»

Μερικές φορές, νιώθουμε ότι δεν πάει άλλο. Νιώθουμε ότι θα ξεφύγουμε και ότι είμαστε «μέχρι εδώ».

Η μικρού μήκους ταινία της Άννας Μάντζαρη, «Enough», περιγράφει καυστικά μερικές τέτοιες στιγμές της καθημερινότητας. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής σπουδαστικής ταινίας μικρού μήκους στα Emile Awards, και έχει πλέον 11 βραβεία στο ενεργητικό της.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία της Τέχνης της Εμψύχωσης, περισσότερο γνωστά ως Emile Awards, διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη φορά και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Είναι ένας σημαντικός θεσμός για τους Ευρωπαίους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων, αφόύ σκοπό του έχει να αναδείξει επαγγελματίες του χώρου σε διάφορες κατηγορίες όπως η σκηνοθεσία, η σεναριογραφία και η μουσική στα κινούμενα σχέδια. Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες ήταν επίσης η μεγάλου μήκους ταινία «The Ox» του Γιώργου Νικόπουλου, στην κατηγορία «μουσική».

Τα βραβεία υποστήριξε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο δημιουργούς γιατί είναι πραγματικά κατόρθωμα να βρίσκονται δύο ελληνικές ταινίες στο ευρωπαϊκό πάνθεον δημιουργών κινουμένων σχεδίων. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολύ ταλαντούχους δημιουργούς, οι οποίοι έχουν όραμα, έχουν το πείσμα να διακριθούν και τα καταφέρνουν».

Δείτε επίσης: Mr Indifferent: μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη αδιαφορία