VIDEO

«Είχα έναν Μαύρο Σκύλο»: Το video που δείχνει πώς είναι να ζεις με κατάθλιψη


The Jennettes

9 Ιανουαρίου 2019

black_dog.jpg

Η κατάθλιψη είναι η δεύτερη συχνότερη μετά τις διαταραχές του άγχους ψυχική διαταραχή και σε όλο τον κόσμο περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτήν.

Στις χειρότερες μορφές της, η κατάθλιψη μπορεί να τρομάξει και να εξασθενήσει αυτόν που την έχει. Ωστόσο, ούτε οι πάσχοντες ούτε τα άτομα του περιβάλλοντός τους μιλάνε ανοιχτά για τις μάχες που δίνουν σε καθημερινή βάση, και σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν πού να στραφούν για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Οι λέξεις που χρησιμοποιούν περισσότερο όσοι έχουν κατάθλιψη

Στα καλά νέα, η κατάθλιψη είναι και διαγνώσιμη και θεραπεύσιμη. Το να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή της και να αναζητήσουμε βοήθεια είναι το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπισή της. Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο συγγραφέας και εικονογράφος Matthew Johnstone αφηγείται την ιστορία του «Μαύρου Σκύλου της κατάθλιψης». Το video έχει βασιστεί στο βιβλίο του Johnstone με τίτλο «Είχα έναν Μαύρο Σκύλο», και περιγράφει τις δυσκολίες, το φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η ασθένεια σε όσους την έχουν.

Δείτε επίσης: Fallin' Floyd: Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους για την κατάθλιψη που συγκίνησε το διαδίκτυο

Ο Johnstone αντιμετώπιζε την ασθένεια πριν κλείσει τα 30, και ο περίγυρός του τον απέτρεψε αρκετά από το να βγάλει ένα βιβλίο στο οποίο θα μιλάει για το ζήτημα, με τον φόβο ότι αυτό μπορεί να τον περιθωριοποιούσε. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι μαζί με τον γάμο και τη γέννηση του παιδιού του, το βιβλίο αυτό ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής του.

Δείτε ακόμη: Το ξέρετε ότι μπορεί να μοιάζετε με έργο τέχνης;