VIDEO

Σήμερα ο Kurt Cobain θα γινόταν 52 ετών


Χριστίνα Γουδρούπη

20 Φεβρουαρίου 2019

19911125_zaa_h122_003.jpg

Σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου, ο Kurt Cobain θα γινόταν 52 ετών. 25 χρόνια μετά το θάνατό του, ο θρύλος της grunge και frontman των Nirvana, συνεχίζει να ανήκει στους επιδραστικότερους καλλιτέχνες στην ιστορία της alternative μουσικής.

Δεν έχει να κάνει μόνο με την ιδιαίτερη φωνή του ή το μουσικό ταλέντο του. Έχει να κάνει με τον τρόπο που μετέτρεψε τον νεανικό θυμό και την επαναστατικότητα σε ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα. Μπορεί να υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους και πιο ταλαντούχους άντρες της rock σκηνής, αλλά υπήρξε επίσης ένας άνθρωπος με βαθιά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικά και τον νίκησαν.

Ο Kobain γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967 στο Aberdeen της Washington. Η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε το 1988 και απογειώθηκε τη δεκαετία του '90, όταν οι Nirvana γνώρισαν τεράστια επιτυχία με τα albums "Nevermind" (1991) και "In Utero" (1993).

Πριν την κυκλοφορία του "Nevermind", o Cobain γνώρισε την Courtney Love, και οι δυο τους απέκτησαν ένα έντονο και θυελλώδες ειδύλλιο, το οποίο οδήγησε στο γάμο τους το 1992. Οι δυο τους απέκτησαν μια κόρη, την Frances Bean, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και η αυτοκαταστροφή του αποδείχτηκαν ισχυρότερες από κάθε κίνητρό του για ζωή. Ο Kurt Cobain αφαίρεσε τη ζωή του τον Απρίλιο του 1994, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά ιδιαίτερα σημαντική σε μουσικό και ιδεολογικό επίπεδο. O Cobain αποτύπωνε την οργή, την αυτοκαταστροφή και το πάθος του με ωμή ειλικρίνεια, κι αυτό σε έναν βαθμό άλλαξε για πάντα τη μουσική.

Σήμερα τον θυμόμαστε με το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι του.

Διαβάστε επίσης: Η κόρη του Kurt Cobain μιλάει πρώτη φορά για την μάχη της με τα ναρκωτικά