VIDEO

«Σας χρειάζεται ένας αληθινός άντρας να σας κάνει γυναίκες»: Το νέο σποτ για τον καθημερινό σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες


Χριστίνα Γουδρούπη

8 Μαΐου 2019

video.jpg

Πολύ συχνά νομίζουμε ότι ο σεξισμός είναι ένα μακρινό πρόβλημα, που καταπιέζει ακραία τις γυναίκες κάπου αλλού, μακριά. Κι όμως, οι περισσότερες ερχόμαστε αντιμέτωπες με τον σεξισμό, σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να δείξει το νέο σποτ του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», το οποίο, παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο έναν καθημερινό και ταυτοχρόνως ενοχλητικό «πέφτουλα», επισημαίνει εύστοχα ότι ο ύπουλος καθημερινός σεξισμός δεν είναι ούτε φλερτ, ούτε κάτι με το οποίο οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν κολακευμένες.

«Τα αγόρια τα αφήσαμε σπίτι; Πλένουν πιάτα;», «Σας χρειάζεται ένας αληθινός άντρας να σας κάνει γυναίκες», «Τα πέταξες όλα έξω και μου το παίζεις δύσκολη;» είναι μόνο μερικές φράσεις από αυτές που ακούγονται στο σποτ, στο οποίο ένας άντρας πλησιάζει μια κοριτσοπαρέα εκτοξεύοντας ατάκες γεμάτες στερεότυπα και σεξισμό. Όσο περισσότερο τον αγνοούν οι κοπέλες, τόσο πιο επιθετική και προσβλητική γίνεται η συμπεριφορά του.

Το βίντεο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Διοτίμα με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος και τη συνέργεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δείτε ακόμη: 500 πανέμορφες γυναίκες από όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται