VIDEO

Πέντε ορφανά αρκουδάκια επιστρέφουν στη φύση και είναι αξιολάτρευτα


The Jennettes

15 Μαΐου 2019

a9c3f381b51c4cb4c8f649ece665d1ed_l.jpg

Ο Λουίτζι, η Σοφία, ο Mitko, ο Jonas και η Radostina είναι πέντε αρκουδάκια που έμειναν ορφανά σε ηλικία λίγων μηνών. Τα 5 αρκουδάκια, τα οποία βρέθηκαν από πολίτες, επιβίωσαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Αρκτούρου και πριν λίγες μέρες αφέθηκαν ελεύθερα για να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στο παρακάτω video, τα πέντε αρκουδάκια προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη φύση, καθώς δέχονται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, με κτηνιατρικές εξετάσεις και τοποθέτηση ειδικού κολάρου-πομπού. Η Σοφία και ο Λουίτζι μεταφέρθηκαν από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε δασική περιοχή και εν μέσω πυκνής ομίχλης αφέθηκαν ελεύθεροι μακριά από ανθρώπινες εγκαταστάσεις και οικισμούς. Την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον της Βουλγαρίας για την Radostina, τον Jonas και τον Mitko ανέλαβε η Four Paws και οι βουλγαρικές αρχές, με την καθοδήγηση του Αρκτούρου.

Για πρώτη φορά, στην επιχείρηση απελευθέρωσης συμμετείχαν και 6 παιδιά ηλικίας 9-15 ετών, υπό το συντονισμό της υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρκτούρου.

Δείτε ακόμη: Αυτά τα ζώα κοιμούνται αγκαλιά με τα λούτρινα αρκουδάκια τους