VIDEO

Kάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν - Ένα συγκλονιστικό video για την φρίκη του πολέμου


Εύα Καραμπάτσου

14 Οκτωβρίου 2019

Kάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν - Ένα συγκλονιστικό video για την φρίκη του πολέμου

Με την εμφύλια σύρραξη να μπαίνει στον ένατο χρόνο, εκατομμύρια παιδιά έχουν γνωρίσει στη ζωή τους μόνο τον πόλεμο. Δεκατρία εκατομμύρια Σύριοι χρήζουν πλέον ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ άλλα 5 εκατομμύρια πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτιμάται ότι έχουν ακρωτηριαστεί σε αεροπορικές επιθέσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων και δυστυχώς είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου που αδυνατούν να καταλάβουν. Η UNICEF κάνει λόγο για «μια ολόκληρη γενιά με σωματικά και ψυχικά τραύματα».

Τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο. Για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, η οργάνωση "Save the Children" έστησε πρόσφατα και ένα ομοίωμα «βομβαρδισμένου» σχολείου στις Βρυξέλλες. Τα μικρά παιδιά δεν χαμογελούν ποτέ, έχουν συνεχώς κουρασμένα πρόσωπα και ο πόνος που έχει προκαλέσει στις ψυχές τους είναι ανείπωτος και απαράδεκτος.

Πόσο δραματικά μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός παιδιού από τα «πολεμικά παιχνίδια» των μεγάλων; Η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο βλέπουμε τη μικρή να ζει τη ζωή της ανέμελα, ώσπου μία βόμβα σκάει δίπλα στο σπίτι της. Κι από τότε αρχίζει ο γολγοθάς της και γίνεται θύμα σ' έναν παράλογο πόλεμο δίχως τέλος.