VIDEO

Οι κορυφαίες στιγμές από την καριέρα του Kobe Bryant που τον έκαναν θρύλο, σ' ένα νοσταλγικό video


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2020

Οι κορυφαίες στιγμές από την καριέρα του Kobe Bryant που τον έκαναν θρύλο, σ' ένα νοσταλγικό video

Το ΝΒΑ δημοσίευσε το πιο συγκινητικό βίντεο - αφιερωμένο στον Kobe Bryant, τιμώντας τη μνήμη του αθλητή που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο.

Στο βίντεο παρουσιάζονται μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του Kobe Bryant και δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του NBA στο Twitter, ξεπερνώντας μέσα σε λίγες ώρες πάνω από ένα εκατομμύριο views. Η σπουδαία αυτή μορφή του μπάσκετ, που ξεχώρισε γρήγορα στον χώρο του αθλητισμού, είχε καταφέρει σημαντικές διακρίσεις μέχρι τα 41 του έτη, αφήνοντας πίσω ιστορικές στιγμές που θα θυμόμαστε όλοι. Ο Κobe είχε κάνει ρεκόρ καριέρας 81 πόντους, το οποίο σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016 στο τελευταίο του παιχνίδι σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτή τη διάκριση κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους.

Μάλιστα, έχει θεωρηθεί από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (Draft 1996), της δεκαετίας του 2000 καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Ο Bryant ήταν ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασσίστ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game.

Δείτε παρακάτω το συγκινητικό video: