VIDEO

«La Vita e bella»: H συγκλονιστική στιγμή που πατέρας μαθαίνει την κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες


The Jennettes

19 Φεβρουαρίου 2020

«La Vita e bella»: H συγκλονιστική στιγμή που πατέρας μαθαίνει την κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες

Μιμούμενος τον Roberto Benini στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, «La Vita e bella», η οποία αναφέρεται στη ζωή ενός πατέρα και του γιου του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πατέρας από τη Συρία μαθαίνει στην κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες που πέφτουν σε κοντινή απόσταση.

O πατέρας από τη Συρία προκειμένου να κάνει την 3χρονη κόρη να μη φοβάται τις βόμβες που εκρήγνυνται σε κοντινή απόσταση στον εμφύλιο πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην επαρχία Ιντλίμπ, βρήκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Ο Αμπνουλάχ Αλ Μοχάμαντ έπεισε την 3χρονη κόρη του, Σαλούα ότι οι εκρήξεις από τις βόμβες είναι ένα παιχνίδι και ότι πρέπει να γελάσει, καθώς θέλει ν' αποτρέψει να της δημιουργηθεί κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα εξαιτίας της φρίκης του πολέμου.

Όπως δήλωσε: «Είναι ένα παιδί το οποίο δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να διδάξω στη Σαλούα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά. Έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από ασθένειες που είναι σχετικές με το φόβο». Η οικογένεια του Αμπντουλάχ Μοχάμαντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Σαρακίμπ, στην Ιντλίμπ και τώρα φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα της ίδιας επαρχίας, όπου ακούγονται διαρκείς εκρήξεις.

Ο πατέρας εξήγησε ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την κόρη του από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου που έχει δει σε άλλα παιδιά της περιοχής. Το βίντεο έγινε viral στα social media συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές και σχόλια μερικά εκ των οποίων επαινούν τη γενναιότητα και τον ηρωισμό του Αμντουλάχ.