VIDEO

«Contagion»: Οι πρωταγωνιστές της προφητικής ταινίας σε 4 συγκλονιστικά video για τον Covid- 19


The Jennettes

28 Μαρτίου 2020

«Contagion»: Οι πρωταγωνιστές της προφητικής ταινίας σε 4 συγκλονιστικά video για τον Covid- 19

Η ταινία «Contagion», η οποία γυρίστηκε το 2011 ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ταινία επικεντρώνεται στο χρονικό της έξαρσης ενός ιού που μεταδόθηκε στον άνθρωπο από μια μολυσμένη νυχτερίδα στο Hong Kong. Με σκηνοθέτη τον Steven Soderbergh, η επιτυχία του «Contagion» κρίνεται κυρίως, από το γεγονός ότι στηρίχθηκε σε συμβουλές επιδημιολόγων, κάνοντάς τη σήμερα προφητική.

Δεδομένων των συγκλονιστικών ομοιοτήτων του κινηματογραφικού σεναρίου με αυτό που ζούμε σήμερα, οι πρωταγωνιστές της ταινίας γύρισαν τέσσερα video, μέσα από τα οποία μας μεταφέρουν πολύ σημαντικά μηνύματα για τον Covid- 19 και τη σημασία του social distancing.

«Control the contagion»

Ο Matt Damon, η Kate Winslet, ο Laurence Fishburne και η Jennifer Ehle ενώνουν τις δυνάμεις τους, τονίζοντας πως αυτή τη φορά "δεν πρόκειται για ταινία αλλά για την πραγματικότητα".

O Matt Damon μιλάει για την αξία των ανθρώπινων αποστάσεων αυτό το διάστημα και τη σημασία της πρόληψης, η Kate Winslet εξηγεί πώς ακριβώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Ο Laurence Fishburne αναφέρει μεταξύ άλλων, πως "το μικρόβιο ταξιδεύει μέσω της ανθρώπινης επαφής οπότε από εμάς κρίνεται εάν τελικά επιβιώσει". Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, "πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό, να τηρούμε το social distancing. Η πανδημία σημαίνει ότι ο κορωνοϊός είναι παντού, χωρίς να εμφανίζεται όμως την ίδια στιγμή σε όλα τα μέρη του κόσμου".

Τέλος, η Jennifer Ehle επικεντρώνεται στη δημιουργία του εμβολίου που θα αφανίσει τον ιό, αλλά και στα μέχρι τότε σωστά μέτρα πρόληψης όλων μας.

Τα video, που γυρίστηκαν από τους πρωταγωνιστές του «Contagion», περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα πρέπει να προσέχουμε για να βγούμε νικητές από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνει ο πλανήτης μας αυτό το διάστημα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: facebook/ Contagion