VIDEO

Behind the Mask: Το video που υπενθυμίζει το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας


The Jennettes

5 Μαΐου 2020

Behind the Mask: Το video που υπενθυμίζει το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας

Η διαμονή στο σπίτι είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία της κοινότητάς, για όσους όμως βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, μπορεί όλο αυτό να είναι μία τρομακτική διαδικασία ή ακόμη και επικίνδυνη.

Ένα νέο video από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στο Chicago με τίτλο Behind the Mask επισημαίνει αυτό το ζήτημα. Μια γυναίκα που φοράει μάσκα προσώπου κοιτάζει σοβαρά την κάμερα, υπό τον ήχο μιας σκοτεινής μουσικής. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, την αφαιρεί για να αποκαλύψει τους μώλωπες στα ζυγωματικά της και μια βαθιά πληγή πάνω από τα χείλη της. Αφού αφαιρέσει τη μάσκα της, η οθόνη γίνεται μαύρη, ενώ το κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη μιλά "Για τις εκατομμύρια γυναίκες, που η διαμονή στο σπίτι δεν σημαίνει ασφάλεια."

Πράγματι, παγκοσμίως, 243 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υπέστησαν σεξουαλική ή σωματική βία στα χέρια ενός οικείου συντρόφου κατά το τελευταίο έτος. Στις ΗΠΑ, οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν αύξηση των κλήσεων που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία τον Μάρτιο. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι τουλάχιστον 15 εκατομμύρια περισσότερες περιπτώσεις βίας αναμένεται να συμβούν παγκοσμίως ανά τρεις μήνες με την παράταση των κρατικών περιορισμών στο σπίτι.