VIDEO

"How the sun sees you": Το συγκλονιστικό video που δείχνει γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να φοράμε αντηλιακό


The Jennettes

25 Αυγούστου 2020

"How the sun sees you": Το συγκλονιστικό video που δείχνει γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να φοράμε αντηλιακό

Βουτιές, αλμύρα, παιχνίδι στην άμμο και πλήρης έκθεση στον ήλιο είναι μερικές από τις λέξεις- κλειδιά, που γεννιούνται συνειρμικά στο μυαλό όταν μιλάμε για το καλοκαίρι. Ωστόσο, ένα video από τα παλιά μάς υπενθυμίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πως πρέπει να προσέχουμε λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες του χρόνου.

Για την ακρίβεια, ο Thomas Leveritt αποφάσισε μέσα από το παρακάτω video να αποκαλύψει τις βλάβες που προκαλεί επάνω μας, η ηλιακή ακτινοβολία όταν δεν προσέχουμε. Ονομάζοντας το εγχείρημά του, "How the sun sees you", έστησε μια ειδική κάμερα UV στο Prospect Park του Brooklyn με την πρόθεση να κινηματογραφήσει τυχαίους περαστικούς. Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν μη ορατές αλλαγές στο ανθρώπινο δέρμα, που μετατρέπουν ακόμη και τα πιο άψογα πρόσωπα σε σκοτεινές μορφές από κουκίδες.

Ο Leveritt εγκατέστησε λοιπόν, μια οθόνη πάνω από τη φωτογραφική του μηχανή, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν αμέσως τα αποτελέσματα, και στη συνέχεια για να τους προβληματίσει, τους ζητούσε να απλώσουν αντηλιακό και να δουν γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγαίνουν στον ήλιο χωρίς αυτό. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων είναι απίστευτες ενώ πολλοί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Όπως λέει και το video, «Όλοι γεννηθήκαμε με όμορφο δέρμα, το οποίο γερνάει με διαφορετική ταχύτητα. Φορέστε αντηλιακό. Μείνετε όμορφοι»! Γιατί να μην το τηρήσουμε και αυτό το καλοκαίρι;