VIDEO

Ο αξιολάτρευτος πιγκουίνος, Pierre, παρακολουθεί άλλους πιγκουίνους στο tablet για να μη νιώθει μοναξιά


The Jennettes

29 Αυγούστου 2020

Ο αξιολάτρευτος πιγκουίνος, Pierre, παρακολουθεί άλλους πιγκουίνους στο tablet για να μη νιώθει μοναξιά

Ο Pierre, ένας νεαρός πιγκουίνος που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο του Perth βρέθηκε στα νότια παράλια της χώρας και ανήκει σε υπό εξαφάνιση είδος. Είναι ο μόνος από το είδος του σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι άνθρωποι που τον φροντίζουν ανησυχούν, ότι δεν θα κοινωνικοποιηθεί αρκετά μέχρι να μπορέσει ξανά να απελευθερωθεί ξανά στη φύση. Έτσι του δείχνουν τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων και σε live streaming άλλους πιγκουίνους του είδους του που φιλοξενούνται σε πολλούς ζωολογικούς κήπους ανά τον κόσμο.  «Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ, και η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η καλύτερη όταν ήρθε σε εμάς», είπε η Danielle Henry. Ο Pierre αλλάζει φτέρωμα κάθε χρόνο, κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο πιγκουίνους δεν είναι αδιάβροχος.

«Πιστεύουμε πως πρόκειται για ένα πουλί ενός έτους, είναι πολύ νέο» αναφέρει η Henry προσθέτοντας πως για κάποιον λόγο τα νέα του φτερά αναπτύχθηκαν μέχρι ενός σημείου και μετά η ανάπτυξή τους σταμάτησε. «Ο Pierre δεν μπορεί να κολυμπήσει και δεν μπορεί να ψαρέψει. Επομένως χρειάζεται βοήθεια». Σε ότι αφορά τη σειρά κινουμένων σχεδίων που ο Pierre «παρακολουθεί» η Danielle Henry αναφέρει ότι ο μικρός πιγκουίνος «τη λατρεύει». Ωστόσο «δεν έχει μάλλον συνειδητοποιήσει ότι ο Pingu είναι πιγκουίνος. Απλά ανταποκρίνεται στο χρώμα και στην κίνηση».