VIDEO

Pipsqueak: Η μικροσκοπική σκυλίτσα που αποκλείστηκε λόγω κορωνοϊού και ταξίδεψε 10.000 μίλια για να επανενωθεί με τους δικούς της


The Jennettes

5 Σεπτεμβρίου 2020

Pipsqueak: Η μικροσκοπική σκυλίτσα που αποκλείστηκε λόγω κορωνοϊού και ταξίδεψε 10.000 μίλια για να επανενωθεί με τους δικούς της

Η Pipsqueak εγκλωβίστηκε στη Νότια Καρολίνα κατά την κορύφωση της πανδημίας όταν οι ιδιοκτήτες της κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον περίπλου της Γης, που πραγματοποιούσαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος για να επιστρέψουν στην Αυστραλία.

Εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών για την εισαγωγή ζώων, που έχει θεσπίσει η Αυστραλία, η σκυλίτσα της οικογένειας, δεν μπορούσε να ταξιδέψει μαζί τους. Η οικογένεια την αποχαιρέτησε με την ελπίδα πως θα την έβλεπε ξανά σε έξι εβδομάδες. Αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Η Pip προσαρμόστηκε γρήγορα στη ζωή του σκάφους και απολάμβανε την καθημερινότητά της. Η Zoe, ιδιοκτήτρια της Pip, αναφέρει πως γνώριζε ότι η μεταφορά του σκύλου στην Αυστραλία θα ήταν δύσκολη λόγω της αυστηρής νομοθεσίας. Η Pip, για να μπορέσει να ζήσει στην Αυστραλία, θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα δέκα ημερών.

https://youtu.be/Dx9Dn9jxp8U

Μετά από πολλές περιπέτειες και την «υιοθεσία» της Pip λόγω της πανδημίας από άλλες οικογένειες, βρέθηκε ξανά με την οικογένειά της. «Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ότι δεν θα μας θυμόταν μετά από τόσο καιρό», λέει η Zoe. «Τα παιδιά ανησυχούσαν τόσο πολύ, που πήραν ένα hot dog, και το έτριψαν στα χέρια τους. Και τότε αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος βγήκε έξω , περπατώντας. Όταν άκουσε τις φωνές μας, ήρθε στα χέρια μας. Ήταν εκπληκτικό που την είχαμε πίσω μετά από τόσο καιρό». 

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη που έχει πίσω το μέλος του «πληρώματος» της.