VIDEO

Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκαν ενδείξεις ζωής στον πλανήτη Αφροδίτη


The Jennettes

15 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκαν ενδείξεις ζωής στον πλανήτη Αφροδίτη

Ενα αέριο που υπάρχει στη Γη έχει εντοπιστεί στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Η «εκπληκτική» ανακάλυψη της φωσφίνης θα μπορούσε να ρίξει φως στις άγνωστες διεργασίες που συμβαίνουν στον «δίδυμο» πλανήτη της Γης.

«Κάτι εντελώς απροσδόκητο και εξαιρετικά ενδιαφέρον συμβαίνει στον πλανήτη», λένε οι επιστήμονες για την σπουδαία ανακάλυψη. Η φωσφίνη υποδηλώνει την παρουσία της ζωής στη Γη. Και η ιδέα της εναέριας ζωής στα σύννεφα της Αφροδίτης είναι ενδιαφέρουσα. Αλλά δεν είναι πιθανή. Στη Γη, η φωσφίνη είναι ένα εύφλεκτο, απαίσιο, τοξικό αέριο που παράγεται από βακτήρια που δεν απαιτούν οξυγόνο - όπως αυτά σε βάλτους, υγρότοπους, λάσπες ή ακόμα και έντερα ζώων. Η μυρωδιά του έχει παρομοιαστεί με αυτή των σάπιων ψαριών ή του σκόρδου. Μπορεί επίσης να συμβεί όταν διασπάται η οργανική ύλη.

https://youtu.be/0ZKtCClxpeE

Η Αφροδίτη είναι ένας ασυνήθιστος πλανήτης που οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να κατανοήσουν. Είναι ο κοντινότερος πλανητικός μας γείτονας, αλλά περιστρέφεται ανάποδα σε σύγκριση με άλλους πλανήτες. Τα δεδομένα των επιστημόνων αποκάλυψαν μια φασματική υπογραφή μοναδική σε ίχνη φωσφίνης στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Οι ειδικοί υπολόγισαν ότι 20 μέρη ανά δισεκατομμύριο αερίου υπάρχουν στα σύννεφα της Αφροδίτης.

Η ερευνητική ομάδα θα συνεχίσει την έρευνά της για την προέλευση του αερίου φωσφίνης που εντοπίστηκε στην Αφροδίτη, καθώς και για την αναζήτηση άλλων απροσδόκητων αερίων στην ατμόσφαιρά της.