VIDEO

Magawa: Ο τεράστιος αρουραίος που βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο επειδή εντοπίζει νάρκες


The Jennettes

30 Σεπτεμβρίου 2020

Magawa: Ο τεράστιος αρουραίος που βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο επειδή εντοπίζει νάρκες

Ο Magawa, ένας αρουραίος στην Καμπότζη έλαβε τιμές ήρωα, καθώς εκπαιδεύτηκε για να ανιχνεύει νάρκες.

Έτσι, τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο για την ικανότητά του να σώζει ζωές και την αφοσίωσή του στο καθήκον. Ο Magawa, όπως είναι το όνομά του, είναι γνωστός ως «Hero Rat» και είναι ο πιο επιτυχημένος αρουραίος, που εκπαιδεύτηκε από το βελγικό φιλανθρωπικό ίδρυμα APOPO. Από την εκπαίδευσή του, ανακάλυψε 39 νάρκες ξηράς και 28 εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθαρίζοντας πάνω από 141.000 τετραγωνικά μέτρα γης, που ισοδυναμούν με 20 γήπεδα ποδοσφαίρου.

https://youtu.be/xW3s8KfC-w4

Το μετάλλιο φέρει πάνω του, χαραγμένη την επιγραφή: «Για την γενναία φύση των ζώων και την αφοσίωση στο καθήκον». Από τους τριάντα αποδέκτες - ζώα του βραβείου, ο Μagawa είναι ο μόνος αρουραίος. Τα ζώα λαμβάνουν πιστοποίηση μετά από έναν χρόνο εκπαίδευσης. «Το να λάβουμε ένα μετάλλιο είναι μεγάλη τιμή για εμάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apopo, στο πρακτορείο ειδήσεων, Press Association. «Είναι όμως πολύ σημαντικό και για τους ανθρώπους στην Καμπότζη και όλους εκείνους στον κόσμο που βλέπουν ζωές να χάνονται από νάρκες», είπε.

Οι αρουραίοι εκπαιδεύονται να εντοπίζουν μια χημική ένωση μέσα στα εκρηκτικά, που σημαίνει ότι αγνοούν τα παλιοσίδερα και μπορούν να αναζητήσουν νάρκες πιο γρήγορα. Μόλις εντοπίσουν ένα εκρηκτικό, ανεβαίνουν στην κορυφή για να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους-συναδέλφους τους.