Όταν η Sophia Loren τραγούδησε στα ελληνικά για την αγάπη

The Jennettes
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Η αισθησιακή Sophia Loren είναι πάντα επίκαιρη. Από τις φτωχογειτονιές της μεταπολεμικής Napoli κατάφερε να κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό και να χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου.

Γνωρίζατε ότι η Sophia Loren έχει τραγουδήσει στα ελληνικά; Και μάλιστα σε άριστη προφορά!

Για την ταινία «Boy on a Dolphin» το 1957, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ερμήνευσε το τραγούδι «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;» του Τάκη Μωράκη, σε μια τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα, κάτω από τα αστέρια του ουρανού και την ομορφιά του ελληνικού νησιού της Ύδρας, που μέχρι σήμερα αποτελεί από τις πιο όμορφες σκηνές του κινηματογράφου.

Η ίδια εξάλλου έχει δηλώσει πολλές φορές την αγάπη της για την Ελλάδα, αλλά και συγκεκριμένα για την Ύδρα που είναι ένα νησί το οποίο «δεν θα ξεχάσει ποτέ», αλλά και ότι είναι «ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη».

Εξάλλου, πρόκειται για μια ταινία που όπως έχει επίσης δηλώσει, συνδέεται με τα πρώτα βήματα της στον αμερικανικό κινηματογράφο και γι' αυτόν τον λόγο έχει τα «καλύτερα συναισθήματα» και τις «πιο όμορφες αναμνήσεις».

Πλέον η ταινία θεωρείται κλασική, όπως κλασική είναι και η ομορφιά της και η κομψότητά της, που μένουν αναλλοίωτες απέναντι στον χρόνο. 

Δείτε ακόμη:

Οι καλύτερες στιγμές της Sophia Loren

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits