VIDEO

Όταν η Erika Lust εξηγούσε γιατί πρέπει να μιλάμε για το πορνό, στο TEDxAthens


JTeam

25 Απριλίου 2023

Όταν η Erika Lust εξηγούσε γιατί πρέπει να μιλάμε για το πορνό, στο TEDxAthens
Σε μία εποχή που το πορνό είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, η βραβευμένη σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών ανέλυε τους λόγους που η συζήτηση γύρω από την πορνογραφία είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που το πορνό είναι κάθε άλλο παρά δυσεύρετο. Και παρότι χρειάζεται μόνο μία απλή αναζήτηση στο Google, καθώς είναι κυριολεκτικά παντού στο ίντερνετ, εξακολουθεί να παραμένει ένα θέμα ταμπού. Η Erika Lust, λοιπόν, εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του TEDxAthens το 2022, για να αναλύσει τον πραγματικό ρόλο της πορνογραφίας στην κοινωνία μας και να εξηγήσει γιατί είναι απαραίτητο (και αναπόφευκτο) να γίνει μία ειλικρινής κουβέντα γύρω από αυτή.

Μητέρα, φεμινίστρια και βραβευμένη σκηνοθέτης ταινιών ερωτικού περιεχομένου, παρουσιάζει το σεξ μέσα από τη γυναικεία ματιά. Μιλά ανοιχτά για την ανάγκη της συμπεριληπτικής και σωστά δομημένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενώ μέσα από την πλατφόρμα The Porn Conversation, την οποία δημιούργησε με τον σύζυγό της, παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουν «την κουβέντα» με τα παιδιά.

Δείτε όλη την ομιλία της με τίτλο «Η συζήτηση για το πορνό» παρακάτω:

Κλείστε τώρα τη θέση σας στο φετινό TEDxAthens εδώ