WELL BEING

5 εύκολα tips για να σταματήσουν τα αδέρφια να τσακώνονται


The Jennettes

27 Σεπτεμβρίου 2019

5 εύκολα tips για να σταματήσουν τα αδέρφια να τσακώνονται

Είναι απόλυτα φυσικό αλλά και υγιές να υπάρχουν μάχες ανάμεσα στα αδέρφια, αλλά είναι σημαντικό να βρίσκονται και οι όποιες λύσεις. Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε να σταματήσουν να μαλώνουν μεταξύ τους.

1. Φέρτε στην επιφάνεια τα πρότυπά τους

Κάποιοι χαρακτήρες από τα αγαπημένα τους καρτούν ή από κάποιο βιβλίο, βρίσκονται συνεχώς σε διαμάχες, ειδικά με τα αδέρφια ή τις αδερφές τους. Αν η κόρη σας μαλώσει με το αδερφάκι της θυμίστε της, πως η Σταχτοπούτα συγχώρησε τις ετεροθαλείς αδελφές της στο τέλος της ιστορίας. Ή αν έχετε γιο, θυμίστε του πως στο τέλος τα βρήκαν ο Harry Potter και ο ξάδερφός  του,  Dadley.

2. Φτιάξτε ένα βάζο για λεφτά ή δουλειές

Αν πιάσετε τα παιδιά σας μαλώνουν, ζητήστε τους αφήνουν ένα μικρό ποσό μέσα σ´ ένα βάζο. Αν τα παιδιά σας δεν παίρνουν κάποιο χαρτζιλίκι, απλά κόψτε κομμάτια χαρτί και γράψτε δουλειές του σπιτιού.

3. Βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν ένα γράμμα

Μετά τον τσακωμό των παιδιών σας, βάλτε τα καθίσουν και να γράψουν πως αισθάνονται. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι τα αισθήματα τους, ενώ ίσως τα κάνει να καταλάβουν πόσο ασήμαντο ήταν αυτό για το οποίο μάλωναν.

4. Βάλτε τα παιδιά σας να λύσουν ένα πρόβλημα από κοινού

Αν τα παιδιά σας μαλώνουν, δώστε τους κάτι να λύσουν ή να φτιάξουν μαζί, όπως ένα πάζλ. Όταν το φτιάξουν, δώστε τους ένα πιο δύσκολο πάζλ. Αυτό το task κάνει τα παιδιά σας να αλληλοβοηθιούνται και να αλληλοϋποστηρίζονται.

5. Επιβραβεύστε τις καλές τους πράξεις

Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τα παιδιά σας για ό, τι καλό κάνουν, πόσο μάλλον όταν τα πηγαίνουν καλά και μεταξύ τους.

΄Δείτε ακόμη:9 vintage φωτογραφίες με γονείς και παιδιά που θα προκαλέσουν εγκεφαλικά στους σύγχρονους γονείς

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.