WELL BEING

Τρώτε τα νύχια σας; Οι καλύτερες λύσεις για να κόψετε τη συνήθεια για πάντα


JTeam

2 Αυγούστου 2022

Τρώτε τα νύχια σας; Οι καλύτερες λύσεις για να κόψετε τη συνήθεια για πάντα
pexels
Μήπως έχετε προσπαθήσει τα πάντα αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε την ενοχλητική συνήθεια;

Πόσες φορές σας έχετε πιάσει να τρώτε τα νύχια σας; Και άλλες πόσες, έχετε προσπαθήσει να το σταματήσετε αλλά μάταια; Η συνήθεια που εξοργίζει τους γύρω σας, προκαλεί ένα σωρό προβλήματα στον οργανισμό σας ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνετε καν.

Είτε το κάνετε από άγχος, είτε από βαρεμάρα ή απλά από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας, το να τρώτε τα νύχια σας σημαίνει πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύετε. Πέρα από το ότι καταστρέφει την εικόνα των χεριών σας, μπορεί να οδηγήσει επίσης κάποια μόλυνση ή να καταστρέψει τον ιστό που τα περιβάλλει.

Σύμφωνα με την ψυχοδερματολόγο, Dr Alia Ahmed, δεν είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν εκεί. Ωστόσο, προκαλείται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται ακόμη και με την κληρονομικότητα.

Η κοινή πηγή της ονυχοφαγίας είναι σίγουρα το στρες, το άγχος και η ανησυχία, ακόμη και κάποια ψυχική διαταραχή αλλά όπως δείχνει έρευνα, το 36.8% των ατόμων που τρώνε τα νύχια τους, έχουν στην οικογένειά τους, τουλάχιστον ένα μέλος με αυτή τη συνήθεια.

Το θέμα είναι να μάθουμε πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτή τη συνήθεια και η ειδικός δίνει μερικές λύσεις. Για αρχή, προσπαθήστε να απασχολήσετε το μυαλό σας με κάτι άλλο που σας προσφέρει εξίσου ικανοποίηση όταν πάτε να πλησιάσετε τα χέρια σας στο στόμα. Βάψτε τα νύχια σας με ένα βερνίκι με πικρή γεύση για να λειτουργήσει απωθητικά όταν βάλετε τα νύχια σας στα χείλη σας ή δοκιμάστε πρώτα ένα gel manicure καθώς θεωρείται εξίσου απωθητικό.

Μια άλλη λύση είναι να κόβετε κοντά τα νύχια σας για να μην μπαίνετε στον πειρασμό ή να δοκιμάσετε να βάλετε τσιρότα στα δάχτυλα που συνήθως επιλέγετε να απασχολήσετε. Κάθε φορά λοιπόν που πάτε να επαναλάβετε τη συνήθεια, θυμηθείτε ότι είναι η αιτία πολλών δεινών για την υγεία σας και προσπαθήστε να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας, κάνοντας κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.