WELL BEING

Αυτισμός: Εγκυρότερη διάγνωση αν δούμε πώς άντρες και γυναίκες διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους


JTeam

22 Αυγούστου 2022

Αυτισμός: Εγκυρότερη διάγνωση αν δούμε πώς άντρες και γυναίκες διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους
Pexels
Τι δείχνει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Bath στην Μεγάλη Βρετανία

Μια νέα έρευνα δημοσιεύτηκε από γνωστή ομάδα ψυχολόγων, οι οποίοι συνιστούν στις διαγνώσεις περί αυτισμού, να λαμβάνονται υπόψη οι τρόποι διαχείρισης συναισθημάτων από άντρες και γυναίκες. Άντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα συναισθήματά τους και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζει και τη διάγνωση του αυτισμού.

Οι άντρες έχουν χαμηλότερες συναισθηματικές ανάγκες, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες σημειώνουν έντονη ανάγκη για βίωση εμπειριών με έντονα συναισθήματα. «Όλη αυτή η διαδικασία, επηρεάζει και τη διάγνωση αυτισμού», δηλώνουν οι ερευνητές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι άντρες έχουν περισσότερα μοτίβα αυτισμού, όπως επίσης τους αρέσει να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, να έχουν έντονα ενδιαφέροντα και να δυσκολεύονται να δουλεύουν με προθέσεις άλλων ανθρώπων.

Jenny.Gr
@unsplash

Οι γυναίκες από την άλλη λειτουργούν πολύ διαφορετικά, καθώς εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το γεγονός αυτό τις βοηθά να καμουφλάρουν τα αυτιστικά τους χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα παρατηρείται πως φαινόμενα αυτισμού δεν είναι τόσο συνήθη σε γυναίκες, ωστόσο χρειάζονται περαιτέρω έρευνες πάνω στο θέμα. Με δεδομένα από 1656 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα των ψυχολόγων προσπάθησε να ερευνήσει για ποιον λόγο παρατηρούνται φαινόμενα αυτισμού περισσότερο στους άντρες παρά στις γυναίκες. Όπως ανακάλυψαν, οι άντρες είχαν απλά λιγότερη ανάγκη για συναισθηματικές εμπειρίες.

«Oι άντρες έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό»

Επικεφαλής της έρευνας δηλώνει μάλιστα πως οι άντρες έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό, από τις γυναίκες. Ενώ συνεχίζει δηλώνοντας: «Στην πραγματικότητα, εικάζουμε ότι οι υψηλότερες συναισθηματικές ανάγκες θα μπορούσαν να συγκαλύπτουν αυτιστικά χαρακτηριστικά σε ορισμένες γυναίκες».

Jenny.Gr
@unsplash


«Ελπίζουμε τα ευρήματά μας όχι μόνο να βελτιώσουν την κατανόησή μας για σημαντικούς ψυχολογικούς λόγους πίσω από τις διαφορές φύλου στον αυτισμό, αλλά να μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ακριβούς διάγνωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.