WELL BEING

5 self care τακτικές που θα αγαπήσεις το φθινόπωρο


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2022

5 self care τακτικές που θα αγαπήσεις το φθινόπωρο
Unsplash
Κάνε το φθινόπωρο λίγο πιο ευχάριστο με τις παρακάτω 5 τακτικές selfcare

Κακά τα ψέματα δεν έχω νιώσει ποτέ ενθουσιασμό για το φθινόπωρο και όπως φαίνεται δεν είμαι η μόνη. Είτε ανήκεις σε και εσύ στην κατηγορία των αθεράπευτα καλοκαιριών τυπάδων, είτε ανυπομονείς να βγάλει κρύο και να πεις ότι φθινοπώριασε, βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Όπως και να έχει έχουμε αποφασίσει να κάνουμε το φθινόπωρο μια λιγότερο καταθλιπτική εποχή για μας, και λίγο περισσότερο ενθουσιώδη εποχή για σένα που ήδη σου αρέσει.

Παρακάτω, θα δούμε μαζί 5 self care τακτικές που είναι ιδανικές για τώρα που αλλάζει εποχή.

Jenny.Gr

Ξεκίνα από το να διακοσμήσεις τον χώρο σου κατάλληλα

Η επιρροή που έχει η διακόσμηση στην ψυχολογία είναι μεγάλη, και αν πραγματικά θες να νιώσεις λίγο ενθουσιασμό για τη νέα σεζόν, τα κεριά, οι λεπτές κουβέρτες, τα πιο ζεστά και γήινα χρώματα, μια νέα βιβλιοθήκη ή νέα χρώματα στα κάδρα και τις λεπτομέρειες, θα σε προετοιμάσουν ιδανικά. Άλλωστε όταν συνηθίζεις κάτι, μετά από κάποιο διάστημα το βαριέσαι... οπότε ώρα για αλλαγή.

Ώρα για comfort foods και κολοκύθες

Ακόμη και στην Ελλάδα, φθινόπωρο χωρίς pumpkin spice latte, δεν έχει. Πέρα όμως από τις κολοκύθες, η φθινοπωρινή εποχή είναι ιδανική για ζεστά comfort γεύματα και ροφήματα, για μήλα με κανέλα και μέλι, ζεστές σούπες με λαχανικά και λαχταριστά μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα (κάπου εδώ μπορείς να μαζέψεις το σαλάκι που έτρεξε).

Jenny.Gr

Κάνε ένα refresh στην bucket list σου

Μπορεί να ακούγεται basic, αλλά η νέα εποχή του φθινοπώρου δεν θα φέρει μόνη της όλα όσα θέλεις να κάνεις. Γι' αυτό και είναι η ιδανική στιγμή να οργανωθείς, να ανανεωθείς, να θέσεις και πάλι τους στόχους που επιθυμείς για την νέα σεζόν και φυσικά να τους επιδιώκεις καθημερινά. Με το κατάλληλο mindset και την σωστή ψυχολογία θέσε τους επιθυμητούς για εσένα στόχους και ξεκίνα να τους πραγματοποιείς. Είτε πρόκειται για μια νέα απλή συνήθεια, όπως το να πηγαίνεις για παράδειγμα περισσότερο θέατρο, είτε πρόκειται για μια αγορά που καιρό επιθυμούσες.

Sweater weather και τα σχετικά

Εμείς θα πούμε ότι τα ψώνια είναι και αυτά μια τακτική selfcare, και πόσο μάλλον τώρα που έρχεται σιγά σιγά ο καιρός να αγοράσουμε και πάλι απαλές πιτζάμες και βαμβακερά πουλόβερ, μας κάνουν ήδη να ανυπομονούμε για λίγο παραπάνω κρύο, βροχή και ζεστά ροφήματα.

Νέα προϊόντα skincare

Αλλάζει η εποχή και το δέρμα αποκτά διαφορετικές ανάγκες και συνήθειες, ενώ όσο προχωράμε περισσότερο στον χειμώνα, χρειάζονται και πιο ενυδατικές υφές. Για αρχή όμως, μπορείς να ξεκινήσεις με μια θεραπεία προσώπου, πόσο μάλλον μετά το καλοκαίρι που το δέρμα σου έχει εκτεθεί στον ήλιο ή απλά να δοκιμάσεις νέα προϊόντα και μάσκες με... καλά μάντεψες, κολοκύθα ή ό,τι φθινοπωρινό theme κυκλοφορεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.