WELL BEING

Οθόνες και ημικρανίες: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τις αποφύγεις


JTeam

15 Νοεμβρίου 2022

Οθόνες και ημικρανίες: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τις αποφύγεις
Έρευνες έχουν δείξει πως η προσκόλληση σε οθόνες, εντείνει τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους. Να τι μπορείς να κάνεις για να τις αποφύγεις

Αν δουλεύεις από τον υπολογιστή, τσεκάρεις κάθε λίγο την οθόνη του κινητού, επιστρέφεις σπίτι και πάλι κοιτάζεις στην οθόνη της τηλεόρασης ή σκρολάρεις στα social, μην απορήσεις αν σου εμφανιστούν ημικρανίες ή το κεφάλι σου πάει να σπάσει.

Ειδικά σε άτομα τα οποία έχουν προδιάθεση σε ημικρανίες και πονοκεφάλους, οι οθόνες και το φως που εκπέμπουν, μπορούν να κάνουν το πρόβλημα ακόμη χειρότερο.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις ημικρανίες εξαιτίας των οθονών

Χαμήλωσε την φωτεινότητα της οθόνης σου

Κάθε κινητό και υπολογιστής έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητάς του. Όσο λιγότερο φως εκπέμπει, τόσο καλύτερα.

Χρησιμοποίησε γυαλιά που φιλτράρουν την μπλε ακτινοβολία

Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως τα γυαλιά για την μπλε ακτινοβολία προστατεύουν από τις ημικρανίες, ωστόσο πολλοί ειδικοί νευρολόγοι τα συνιστούν, καθώς εμποδίζουν ως ένα βαθμό, έστω και μικρό, την ακτινοβολία της οθόνης

Μην ξεχνάς να κάνεις συχνά διαλείμματα μακριά από οθόνες

Είναι σημαντικό να κάνεις συχνά διαλείμματα από οθόνες. Έχε κατά νου, αντί να πηγαίνεις από την μια οθόνη στην άλλη, να μην πηγαίνεις κατευθείαν από τον υπολογιστή στο κινητό, ή από τηλεόραση στο λάπτοπ. Κλείσε για λίγο τα μάτια σου ή επέλεξε να παρακολουθήσεις κάτι ενδιαφέρον, χωρίς τη διαμεσολάβηση οθόνης.

Βάλε υπενθύμιση όταν ξεπερνάς ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο

Πολλές εφαρμογές όπως το Instagram για παράδειγμα, σου δίνουν τη δυνατότητα να βάλεις μια ειδοποιήση/υπενθύμιση κάθε φορά που ξεπερνάς ένα συγκεκριμένο όριο. Μπορείς λοιπόν, να βάλεις μια υπενθύμιση ανά 1 ώρα προκειμένου να κάνεις το διάλειμμα σου και να έχεις επίγνωση, του πόσο χρόνο χάνεις καθημερινά στις οθόνες.

Πάρε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από νωρίς

Πριν η μικρανία ξεκινήσει να έχει έντονα συμπτώματα και πόνο, με το που καταλαβαίνεις ότι πάει να ξεκινήσει, πάρε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να την «προλάβεις» και άφησε οποιαδήποτε οθόνη στην άκρη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.